Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

5+1 λόγοι για να συμπορευτεί η νεολαία με το ΚΚΕ και στις εκλογές!


Μπήκαμε, λοιπόν, στο 2023. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει γραφική τη συζήτηση για το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, αφού αυτή κρατά εδώ και σχεδόν… 3 χρόνια (!), αλλά, όπως και να ‘χει, έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία. Δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κάτω τα ημερολόγια και να συμβάλουμε και από αυτές τις σελίδες στην αναζήτηση της ακριβούς ημερομηνίας, στην οποία επιδίδονται τα ΜΜΕ αυτές τις μέρες, ούτε στην ανάλυση των σεναρίων για το πόσες φορές θα στηθούν κάλπες μέχρι να προκύψει κυβέρνηση.

Το «φτάνει ως εδώ», στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό!

Και δω στην Κατερίνη, στην Πιερία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν ξανά τα κόμματα του κατεστημένου, σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Στο όνομα της «απαγόρευσης ναζιστικών παραφυάδων» ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές σε «εγκληματικές οργανώσεις», με την οποία εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές. Ετσι, αφήνει ανοιχτό το πεδίο για να βρει στέγη η απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων».

Εκτός ραντάρ


Τις επόμενες 15 μέρες, δύο ΝΑΤΟικά αεροπλανοφόρα θα σταθμεύσουν στον Πειραιά, στη Σούδα, πιθανόν και στην Αλεξανδρούπολη. Οι επισκέψεις αυτές μόνο εθιμοτυπικές δεν είναι.

Παρά το θηριώδες μέγεθός τους, όμως, τα δύο αεροπλανοφόρα περνάνε κάτω από το ραντάρ της προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν και προωθούν από κοινού την πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στον επικίνδυνο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Ελλάδας


 Η συντριπτική νίκη της Ρωσίας επί της Τουρκίας και η υπογραφή της ρωσοτουρκικής συνθήκης ειρήνης (Συνθήκη της Αδριανούπολης 1829) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας από τις μεγάλες δυνάμεις και στον καθορισμό των ορίων της ελληνικής επικράτειας. Ετσι χάλασαν τα σχέδια των Αγγλογάλλων που ήθελαν να περιορίσουν το ελληνικό κράτος στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνονται στην Ουκρανία!


ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΑΘΙΑΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Σε Κίεβο, Λβιβ, Χερσώνα, Οδησσό και αλλού αναλαμβάνει «δράση» η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιδραστικής ευρωενωσιακής αποστολής «EUAM Ukraine»

Για τα επόμενα επεισόδια στη βαθιά εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία ετοιμάζεται η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πλέον αναζητά και προσωπικό για τη στελέχωση σωμάτων που θα βρεθούν σε Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό και Χερσώνα.

Δεν είναι «γκάφα», αλλά κυνισμός…


Πολλά «μαργαριτάρια» μοιάζει να εκτοξεύονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Η μία «γκάφα» διαδέχεται την άλλη, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος, για μια σειρά χαρακτηριστικές δηλώσεις του, που επιβεβαιώνουν τη στρατηγική σύμπλευση των δύο «μονομάχων», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από το «δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας στα σοβαρά ζητήματα» και τα περί «εκβιαστών και εκβιαζόμενων» της Πόπης Τσαπανίδου (εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ), μέχρι τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο για τον προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Αυγά τέλος


Για την ...«προπαγάνδα του αυγού» στην Αλεξανδρούπολη έχουμε γράψει πολλές φορές. Μια νέα είδηση όμως μας ανανέωσε το ενδιαφέρον: Στις 22/2 βγαίνει στο «σφυρί» μια μονάδα παραγωγής αυγών στην περιοχή, η οποία φαλίρισε από τις πολλές υποθήκες και προσημειώσεις.

Μυστική αποστολή όπλων με 25 νταλίκες από αποθήκη του ΝΑΤΟ στην Κοζάνη


Ένα κομβόι με 25 νταλίκες διέσχισε την Τρίτη και την Τετάρτη 29-30 Νοεμβρίου τα χωριά της Κοζάνης υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, προκαλώντας εύλογες απορίες στους κατοίκους και όχι μόνο, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός.

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημα του, να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση


Και εδώ στο Κιλκίς, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, ξέρουμε πως πολλοί είναι αυτοί, εργάτες και εργάτριες, βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια και τη μιζέρια, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/03/1468 

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Γουτεμβέργιος, ο εφευρέτης της τυπογραφίας. 

Γουτεμβέργιος