Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Ευχαριστίες

 


Ευχαριστίες στις χώρες που έστειλαν βοήθεια

Κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους στην Ελλάδα


Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες μάς έχουν συγκλονίσει και μάς έχουν γεμίσει θλίψη για τις καταστροφές και οργή για την απουσία κάθε πρόληψης, και ιδιαίτερα για την εγκατάλειψή των κατοίκων από την ελληνική κυβέρνηση την ώρα της καταστροφής. Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται δίνουν έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα.

Ο λαός πληρώνει τις κυβερνητικές πολιτικές απαξίωσης της πυροπροστασίας


Αναμενόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Politica 89,8» της Κρήτης, εξαιτίας των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η μάχη δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται στην πολύπαθη Εύβοια, στους νομούς της Πελοποννήσου και στις άλλες περιοχές της χώρας, εκεί όπου κάτοικοι μαζί με τους λίγους πυροσβέστες με αυτοθυσία παλεύουν για να σώσουν ό,τι σώζεται. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους και απαιτεί από την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να διαθέσει όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για να τελειώσει επιτέλους η πύρινη κόλαση.

Μεταλλάξεις, «μείωση της αποτελεσματικότητας» και ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη


Η εξέλιξη της πανδημίας διεθνώς επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνδυασμένα μέτρα αντιμετώπισης
 
Μια «ματιά» στον υπόλοιπο κόσμο δείχνει πόσο κινδυνεύουν οι λαοί όταν ένα σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το εμβόλιο, φτάνει να χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» από τις κυβερνήσεις για τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης.

Αυτοί που ... ντρίμπλαραν το φασισμό


1942: Το «ματς του θανάτου» ή ένα ματς για την υπεράσπιση του σοσιαλισμού

Εχει καταγραφεί στην Ιστορία σαν μια από τις περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ξέφυγε από τα στενά περιθώρια ενός αθλητικού γεγονότος. Αντίθετα έχει να κάνει με την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση του σοσιαλισμού, της ελευθερίας.

Στο επίκεντρο σχεδιασμών ενεργειακών μονοπωλίων...


ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Τα στοιχεία γεννούν πολλά ερωτήματα με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή

Η Εύβοια είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς επέλασης από τα μονοπώλια της Ενέργειας, που έχουν εγκαταστήσει έναν τεράστιο όγκο αιολικών σταθμών στο νησί.

Το αναγνωστικό της δυστοπίας


Αυτό είναι το καλοκαίρι της δυστοπίας. Θέρος που θερίζει όνομα και πράγμα. Είναι όμως συνάμα και μια δυστυχώς αποστομωτική απάντηση σ' αυτούς που επιμένουν μόλις ακούσουν τη λέξη κομμουνισμός, πολύ περισσότερο αν ακούσουν και μισό επιχείρημα κι απαίτηση δικιά μας για προστασία του λαού και των δικαιωμάτων του, αμέσως μας πετάνε στα μούτρα τα περί κομμουνιστικής ουτοπίας.

Τα ... μπλακ άουτ του καπιταλισμού


Για μια ακόμα φορά «ο κακός μας ο καιρός» επιστρατεύεται για να εξηγήσει τα απαράδεκτα... Για τις φονικές πλημμύρες έφταιγε το πολύ νερό, για τις καταστροφικές πυρκαγιές άλλοτε η ξηρασία, άλλοτε ο «στρατηγός άνεμος». Τώρα, για τις τραγικές ελλείψεις ρεύματος που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη βδομάδα, φταίει η υπερβολική ζέστη που «έφερε το σύστημα στα όριά του».

Άμεση ανάγκη για συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης


Η έμπρακτη αλληλεγγύη και διεκδίκηση, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Επιτέλους μια ευχάριστος εἴδησις!



Τίς ἐπίσημες στολές τῶν Βασιλέων διέσωσε τό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ. Ἐπί τόπου στά βασιλικά κτήματα στό Τατόι μετέβη ἀπό τήν ἀρχή τῆς πυρκαϊᾶς ὁ πρίγκηψ Νικόλαος. Ἡ ὑπουργός Πολιτισμοῦ κ. Λίνα Μενδώνη διέκοψε τήν περιοδεία της στίς Κυκλάδες, προκειμένου νά σπεύσει στόν χῶρο πού ἀπό τύχη γλίτωσε τήν καταστροφή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/08/1776

Γεννιέται ο Ιταλός φυσικός Αμεντέο Αβογκάντρο.

09/08/1823

Πεθαίνει μαχόμενος στο Κεφαλόβρυσο ο οπλαρχηγός και στρατηγός της επανάστασης του 1821 Μάρκος Μπότσαρης. 

Οι ένοπλοι (αρματολοί και κλέφτες)...