Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Νέα κυβερνητική προσπάθεια καταστολής

 


Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη,
αποδείχθηκαν η καλύτερη πάσα στην κυβέρνηση, για να προωθήσει, «δικαιωμένη», τους σχεδιασμούς της, την ένταση της καταστολής και το παραπέρα χτύπημα του εργατικού - λαϊκού και φοιτητικού κινήματος.

Για μια ακόμα φορά, θρασύδειλες ομάδες που αποτελούν εχθρούς του κινήματος έπαιξαν τον προβοκατόρικο ρόλο τους: Λειτούργησαν ως οι καλύτεροι «χορηγοί» της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας.

Διεθνή έρευνα για «ξένους μισθοφόρους» ζητά η Αρμενία

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αρμένιων και Αζέρων σημειώθηκαν και χτες στον αποσχισθέντα θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, με το Αζερμπαϊτζάν να ισχυρίζεται ότι έχει ανακαταλάβει πολλές περιοχές. Την ίδια μέρα, οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχουν καταγγείλει στρατιωτική συμμετοχή της Τουρκίας και μαχητών από τη Συρία, ανακοίνωσαν πως έχουν εξουδετερώσει 20 Τούρκους στρατιώτες ειδικών δυνάμεων.

Να εξασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων


Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Για την έξαρση των κρουσμάτων στο Νομό της Θεσσαλονίκης και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν φταίμε εμείς. Οτι περνούσε από τα χέρια μας ως εργαζόμενοι στα πλαίσια ατομικής προστασίας το κάναμε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώναμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο επίπεδο της υγείας, της ασφάλειας στη δουλειά.

Σε τοπική καραντίνα με το λαό εκτεθειμένο χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας


Με διαρκή επίκληση στην περιβόητη «ατομική ευθύνη», η κυβέρνηση έμεινε και αυτήν τη φορά μόνο στην αναγγελία περιοριστικών μέτρων, χωρίς να τα συνδυάζει ακόμα και τώρα με οποιοδήποτε μέτρο για την ουσιαστική προστασία του λαού.

Ετσι, σε συνθήκες lockdown, οι μαθητές θα συνεχίσουν να στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο για τη μείωση των αριθμού τους ανά τάξη, χωρίς επαρκή καθαριότητα στα σχολεία, συχνά σε ακατάλληλες αίθουσες, ακόμα και σε υπόγεια... Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν εκτεθειμένοι, χωρίς να επιβάλλεται στην εργοδοσία η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας... Μαζί, εργαζόμενοι και μαθητές, θα συνεχίσουν να στοιβάζονται στα ανεπαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Τουρκίας


Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας και τη θλίψη του για αυτούς που χάθηκαν  ύστερα από τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής 30 Οκτώβρη.

Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με Συνδικάτα της Σμύρνης, πληροφορήθηκε για την κατάσταση και εξέφρασε τη στήριξη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας. Την ίδια ώρα και στα ελληνικά νησιά οι εργαζόμενοι και ο λαός μετράνε τις πληγές τους, αλλά ταυτόχρονα παίρνουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και διεκδίκησης.

Ωρα μεγάλης ευθύνης


Τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανακοινώσεις για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας, που συνεχίζουν να αφήνουν απροστάτευτο και εκτεθειμένο το λαό, είναι «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει την επίθεση, στοχεύοντας στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας και το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και στην απεργία.

«Μοντέλο»... τα συστήματα Υγείας που χρεοκόπησαν με πάταγο


Με επίκληση στις περιβόητες... «ευρωπαϊκές πρακτικές» για τη διαχείριση της πανδημίας, δηλαδή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, επιχειρεί η κυβέρνηση ΝΔ να δικαιολογήσει το πετσόκομμα έως και κατά 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων και συνολικότερα την επικίνδυνη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα της μιας νόσου.

Σύσκεψη σωματείων με τηλεδιάσκεψη


2/11/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην περιοχή μας, σας ενημερώνουμε ότι η αυριανή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, με ώρα έναρξης στις 7 μμ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Συκοφαντία και καταστολή με «χορηγούς» προβοκατόρικες ομάδες που δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές


Η κυβέρνηση "πήρε την πάσα" που της έδωσαν οι προβοκατόρικες δράσεις ύποπτων ομάδων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, και την αξιοποιεί για να συκοφαντήσει τους φοιτητικούς αγώνες και να επιβάλλει νέα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πήγε και ένα ακόμη βήμα παραπέρα, μιλώντας για αριστερό "φασισμό" κι αναπτύσσοντας τη γνωστή θεωρία των άκρων, που είναι τελικά θερμοκήπιο του φασισμού. Αφού ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το παρακράτος ως την ρίζα τέτοιων ομάδων, καλά θα κάνει να ψάξει και στο ίδιο το κράτος, αφού τα δύο τους αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Ξεσηκώνονται οι ναύτες του Κιέλου


Οι ναύτες του Κιέλου ξεσηκώνονται, 3/11/1918,σηματοδοτώντας την απαρχή της προλεταριακής επανάστασης στη Γερμανία. Με τους ναύτες ενώθηκαν οι εργάτες της πόλης, καθώς και τα τμήματα του στρατού που στάλθηκαν εναντίον τους. Αμέσως σχηματίστηκαν Σοβιέτ ναυτών, στρατιωτών και ναυτών, ενώ σε όλα τα πλοία υψώθηκαν κόκκινες σημαίες. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κυβέρνηση του πρίγκιπα Μαξ, έστειλε ένα στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τον Ε. Νόσκε.

Ιδρυτικό συνεδριο ΓΣΕΕ


Ξεκινά τις εργασίες του στον Πειραιά το 1ο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο, ιδρυτικό, της ΓΣΕΕ (3-10/11/1918). Σε αυτό παίρνουν μέρος 180 αντιπρόσωποι που εκπροσωπούν 214 εργατικά σωματεία με 60.000 οργανωμένα μέλη.