Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Συλλαλητήριο


Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους», σημειώνουν, διεκδικώντας:

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη

 

Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού προς τους εργαζόμενους της COSCO και του αγώνα τους για μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

Εγκληματικές οι ευθύνες για την κατάρρευση της οροφής σε Δημοτικό της Πυλαίας

 
Το συγκεκριμένο παράδειγμα έρχεται μετά από μια σειρά άλλων αντίστοιχων γεγονότων στην περιοχή
. Πέρυσι έπεσε ο ανεμιστήρας σε σχολική τάξη σχολείου της Θεσσαλονίκης, πρόπερσι είχαμε τα ποντίκια στις αίθουσες του ειδικού σχολείου στην Πυλαία, πριν λίγο καιρό πλημμύρισαν σχολεία, αλλού είναι διπλάσιοι μαθητές από αυτούς που αντέχει το κτήριο, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στο 2ο Γυμνάσιο της Πυλαίας, όπου γονείς και μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αυτή λοιπόν είναι η ιεράρχηση της κυβέρνησης για τα σχολεία. Αυτό είναι το «σύγχρονο και αυτόνομο» σχολείο που θέλει να φτιάξει.

1961: Καταγγελίες για βία και νοθεία στις εκλογές

Το κεντρικό εκλογικό κέντρο του Πανδημοκρατικού Αγροτικού Μετώπου Ελλάδας στην Αθήνα

Στις 4 Νοέμβρη 1961 κορυφώνεται το κύμα καταδίκης των εκλογών της βίας και της νοθείας, οι οποίες είχαν γίνει στις 29 Οκτώβρη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Δόβα (αρχηγού του Στρατιωτικού Οίκου του βασιλιά) και οδήγησαν σε νίκη της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή. Στις 4/11/1961 ο τίτλος της «Αυγής» ήταν: «ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ».

Ο ένοχος έχει όνομα


Ενα σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα τους κάνουν οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς) από δεκάδες περιοχές της χώρας, με το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο στο Σύνταγμα.

Ο λογαριασμός... στους ενόχους


Ο λογαριασμός... 

Μέρα παρά μέρα κι ένα εργατικό «ατύχημα» καταγράφεται τον τελευταίο καιρό, αποκαλύπτοντας τις άθλιες συνθήκες και την εντατικοποίηση που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Μετά τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Δαγκλή στις προβλήτες της COSCO, που ξεχείλισε το ποτήρι και στάθηκε αφορμή για τη συγκλονιστική απεργία των λιμενεργατών, ήρθαν ο θανάσιμος τραυματισμός του διανομέα στη Θεσσαλονίκη, το σοβαρό «ατύχημα» με τον εγκαυματία εργάτη σε εργοστάσιο της Πάτρας, άλλο ένα «ατύχημα» με σκουπιδιάρικο στην Αγία Βαρβάρα...

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Διαδηλώνουν σήμερα, με πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζικοί φορείς και σύλλογοι φοιτητών, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Ουκρανοί στους δρόμους του Κιέβου με στολές Κου Κλουξ Κλαν: «Ναι, είμαστε ρατσιστές»


 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή ομάδας νεαρών Ουκρανών εθνικιστών να ντυθούν με κοστούμια της Κου Κλουξ Κλαν για το Halloween και να παρελάσουν στους δρόμους στο Κίεβο σε ένα «ρατσιστικό συλλαλητήριο» κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “Ναι, είμαστε ρατσιστές”, “KKK επέστρεψε ” και “Λευκή Δύναμη” και χαιρετώντας ναζιστικά.

«Απόψε δεν γύρισε σπίτι»


Το έγκλημα στην COSCO και η μεγάλη μάχη των λιμενεργατών, ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη για τα κέρδη των λίγων έγινε η αφορμή για το νέο τραγούδι του Retro... Για όλους αυτούς που τους περίμεναν αλλά δεν γύρισαν σπίτι τους...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/11/1828

Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανίας, Γαλλία και Ρωσία) υπογράφουν το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο όριζε πως «Η Πελοπόννησος, αι παρακείμεναι νήσοι και αι κοινώς καλούμεναι Κυκλάδες, να τεθώσιν υπό την προσωρινήν εγγύησιν των τριών Αυλών, έως ότου να αποφασισθή οριστικώς η τύχη της Ελλάδος με την συγκατάθεσιν της Πύλης, χωρίς να εννοούν ότι με τούτο να προαποφασίσουν εις το παραμικρόν το περί των οριστικών ορίων της Ελλάδος ζήτημα...».