Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Υπερπαραγωγή, τύφλα να έχει το.... Bollywood!


Αντί για τις νταλίκες που δείχνανε στις Φώτο τα τσουτσέκια που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, ήρθε ένα βαν που δεν κάνει ούτε για μετακόμιση σε δυάρι, το οποίο βανάκι ήρθε μόνο του από Βέλγιο στον Προμαχώνα κ μόλις μπήκε Ελλάδα κινητοποιήθηκε ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός με 4000 μπάτσους, στρατό, μυστικές τοποθεσίες, ενώ η κάμερα τράβαγε το βαν σε όλη την διαδρομή να φτάνει Κρυονέρι κ αντί για κάτι εκατομμύρια δόσεις ήρθαν 2 κούτες με 9000 δόσεις, όλα ένα ατελείωτο show

Ιστορία από την πολιορκία του Λένινγκραντ


Φωτογραφία της 25ης Δεκέμβρη 1941 - η πολιορκία του Λένινγκραντ.

Ο απεικονιζόμενος άντρας - Mιχαήλ Μπολτ - ο επικεφαλής του τμήματος εμπορίου της πόλης του Λένινγκραντ.

Το «εξής ένα» κοινό αντιλαϊκό σχέδιο...


ΣΧΕΔΙΑ «ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ» ΚΑΙ ΑΝΤΙ-«ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ»

 
Κεντρικό, κοινό άξονα τόσο του «σχεδίου Πισσαρίδη» της ΝΔ όσο και του «αντι-σχεδίου» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η «αξιοποίηση» των κονδυλίων του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης» της ΕΕ. Η στήριξη δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων με πακέτα κρατικών ενισχύσεων. Βασικοί στόχοι είναι το άνοιγμα «πράσινων» και «ψηφιακών» πεδίων κερδοφορίας στις επιχειρήσεις ώστε να βρουν κερδοφόρες διεξόδους τα λιμνάζοντα κεφάλαια που αποτελούν την αιτία της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων της ΕΕ απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Προς «σερίφη» Χρυσοχοΐδη

 


Η κυβέρνηση και ο υπουργός της, απασχολημένοι καθώς είναι

Κάλαντα στον πρωθυπουργό και ευχές στην Ελληνική Αστυνομία από την Ελληνοφρένεια

 
Κάλαντα έκπληξη στον πρωθυπουργό

Νέες επισφάλειες μετά από 15 χρόνια αναιμικής ανάπτυξης ή κρίσης


 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το 2005 μέχρι σήμερα, αναπτύχθηκε μεσοσταθμικά κατά μόλις 0,8% τις δύο από τις τρεις πενταετίες

Για το 2022 - 2023 παραπέμπεται πλέον η επάνοδος της οικονομικής δραστηριότητας και του παραγόμενου ΑΕΠ στα επίπεδα του έτους 2019, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων θεσμών, φανερώνοντας τις «αβεβαιότητες» που κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, κάνοντας ριψοκίνδυνη την όποια πρόβλεψη για την εξέλιξή της.

Το εμβόλιο είναι μια λύση αλλά η κυβέρνηση έχει ευθύνη που δεν παίρνει τώρα μέτρα ιδιαίτερα στα νοσοκομεία


Στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης που δεν παίρνει μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας αναφέρθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 26 Νοέμβρη.

Για τη στάση εργασίας στις 28-12


Από τον Αύγουστο του 2019 που ανέλαβε τον ΟΑΣΘ η νέα διοίκηση που διόρισε η ΝΔ, έδειξε αμέσως τις προθέσεις της «κόβοντας» μη μισθολογικές δαπάνες που προβλέπει η ΣΣΕ. Η καλλιέργεια αναμονής και ψεύτικων ελπίδων από την διοίκηση του σωματείου ότι με κοινωνικό διάλογο με κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ θα λυθούν τα  προβλήματα χρεωκοπεί με πάταγο. Ξαφνικά ..…«πέφτουν από τα σύννεφα» ;;;

Χρόνια πολλά... με ένα σκίτσο


 Με το παραπάνω έργο του Κωνσταντίνου Ρουγγέρη, ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους αναγνώστες μας χρόνια πολλά.

Η Χούντα ανοίγει την Γυάρο


Η Χούντα ανοίγει, 26/12/1973, και πάλι το κολαστήριο της Γυάρου, στέλνοντας εκεί 50 κρατούμενους από τις στρατιωτικές φυλακές του Μπογιατίου.

Γυάρος: Κάστρο Αγώνα

5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1955


Πραγματοποιείται, 26/12/1955, στη Ρουμανία η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία πήρε τη σχετική απόφαση για την Κομματική Οργάνωση Τασκένδης, όπου διεξαγόταν φραξιονισμός στελεχών του ΚΚΕ και του ΚΚΣΕ, για την ανατροπή της καθοδήγησης του ΚΚΕ, πρωταρχικά του Νίκου Ζαχαριάδη. Η Ολομέλεια απέκλεισε τον Κ. Κολιγιάννη από το ΠΓ και από τη δουλειά της ΚΕ.

Οι εξελίξεις στο ΚΚΕ τη δεκαετία του 1950

«Αν μας καλέσατε γι’ αυτό, ελάτε να τα πάρετε. Νέο Λίβανο δεν πρόκειται να’ χουμε».

 


Στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού πραγματοποιείται, 26/12/1944, διάσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσώπων του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, των αστικών κομμάτων, της κυβέρνησης Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ου. Τσόρτσιλ, κ.α. Μετά από μια σύντομη τοποθέτηση του Τσόρτσιλ και του στρατάρχη Αλεξάντερ, οι ξένοι εκπρόσωποι αποχώρησαν από την αίθουσα της διάσκεψης.

Πεθαίνει ο Δημήτρης Γληνός


Πεθαίνει, 26/12/1943, ο κομμουνιστής δάσκαλος Δημήτρης Γληνός, ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στο προοδευτικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας. Η πορεία του Δημήτρη Γληνού είναι μια συνεχής πορεία «όλο προς τα αριστερά», όπως έλεγε ο ίδιος, ενώ αυτοβιογραφούμενος τόνιζε ότι η ιδεολογική του διαδρομή ήταν «από τον Μιστριώτη στον Λένιν».