Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Αηδιάζεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς;


«Αηδιάζεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς; Αγανακτείς με τον χορό εκατομμυρίων και τα νομοθετήματα υπέρ των λόμπι των επιχειρηματικών συμφερόντων όσο εσύ δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μήνα; Είσαι ένας από αυτούς που τους κουνάνε το δάχτυλο όσοι ζουν παρασιτικά σε βάρος των πολλών; …Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;».

Το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...


Το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...

Το εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας μάλιστα να υπάρξουν μετεκλογικά ακόμα μεγαλύτερες συναινέσεις, σε θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ευρώ, δραχμή ή… «Δήμητρα»;


Η επαναφορά σε προεκλογικό χρόνο της θέσης του Μερα25 από το 2020 για “Ψηφιακό σύστημα δημοσιονομικών συναλλαγών Δημοσίου – Ιδιωτών”, που τότε είχε λεχθεί ότι “δεν πρόκειται επ’ουδενί για νόμισμα αλλά για τίτλους του δημοσίου που έχουν το χαρακτηριστικό να αποπληρώνουν φόρους” αλλά που προδήλως οι νεφελώδεις κατασκευές των εμπνευστών του κάθε άλλο παρά αναιρούν την λειτουργία του σαν νόμισμα (μάλιστα στην πρόσφατη παρουσίαση της εν λόγω θέσης ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε ως τακτική την “δήμευση του Εθνικού Λαχείου” για σκριπ χάρτινων νομισμάτων μέχρι την “εκτύπωση “κανονικών” χαρτονομισμάτων”…) έχει προκαλέσει ένα σχετικό προεκλογικό… ξεκατίνιασμα μεταξύ επίδοξων κυβερνώντων σε σχέση με τα πιθανά σενάρια συνεργασιών την επομένη των εκλογών της 21ης Μάη.  

Τα διλήμματά τους καταλήγουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο


 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ

Σε μια αντιπαράθεση που μοιάζει περισσότερο με δίλημμα προς τον λαό για το με ποιον τρόπο προτιμά να συνεχίσει να βρίσκεται στο καναβάτσο, από την αντιλαϊκή πολιτική και την κοινή τους στρατηγική, επιδίδονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές.

Ψήφος στο ΚΚΕ η πραγματικά αντισυστημική επιλογή


- Το ΚΚΕ αρνείται τη συνεργασία με άλλα αριστερά κόμματα, είτε είναι κοινοβουλευτικά είτε εξωκοινοβουλευτικά, ενώ έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής σε ενδεχόμενο σενάριο της λεγόμενης προοδευτικής κυβέρνησης.

Η «Επανάσταση των γαρυφάλλων» στην Πορτογαλία

 
Τη νύχτα της 24ης προς 25η του Απρίλη 1974 εκδηλώνεται στην Πορτογαλία στρατιωτικό κίνημα για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, που συμπλήρωνε 42 χρόνια. Ετσι, άρχισε η «Επανάσταση των γαρυφάλλων».

«Μόνοι τους και όλοι μας»


Τι είναι αυτό που ενώνει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ώστε τα τοπικά τους μεγαλοστελέχη στην Πάτρα να συζητούν πώς θα ανατρέψουν τον εκλεγμένο κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη;

Τι είναι αυτό που τους οδηγεί να συμφωνούν ότι χρειάζεται να έχουν κοινή στάση στον δεύτερο γύρο και να στηρίξουν από κοινού όποιον βρεθεί απέναντι στον σημερινό δήμαρχο;

Στην τελική ευθεία με πολύμορφη δράση από συνδικάτα και φορείς


«Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ μαζί με εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Νέο ρεκόρ δαπανών για όπλα! - Πάνω από 2,2 τρισ. δολάρια παγκοσμίως το 2022


Σε νέα κορύφωση έφθασαν το 2022 παγκοσμίως οι στρατιωτικές δαπάνες, καθώς η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια, σε μία σειρά θερμά μέτωπα, ωθεί τις μεγάλες δυνάμεις σε συνεχείς πολεμικούς εξοπλισμούς, καθώς -όπως όλα δείχνουν- προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο γενικευμένης σύγκρουσης.

Το 'πε, το 'πε... κι ο Βενιζέλος

Το 'πε, το 'πε... 

Μπακογιάννη, Τσαπανίδου, Αποστολάκης και τώρα Βενιζέλος... Ολοι μαζί εν χορώ διαβεβαιώνουν ότι αυτά που χωρίζουν τα αστικά κόμματα, μικρή σημασία έχουν για τη ζωή του λαού και ότι, αντίθετα, η πολιτική τους καθορίζεται από τα μεγάλα, στα οποία συναινούν και μάλιστα ...εντυπωσιακά. Να πώς το εξέφρασε αυτό σε πρόσφατη ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας μάλιστα να υπάρξουν μετεκλογικά ακόμα μεγαλύτερες συναινέσεις, σε θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος:

Με ισχυρό ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον λαό

- Μόλις πριν από λίγο έφυγε ο κ. Πλεύρης από το στούντιο. Δεν ανοίγει τα χαρτιά της η ΝΔ. Για την πρώτη Κυριακή, ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί με το σύστημα της απλής αναλογικής, πάμε στη δεύτερη Κυριακή που στην ουσία είναι άλλες εκλογές, άλλο εκλογικό σύστημα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
25/04/1744

Πεθαίνει ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους, εφευρέτης της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.