Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

"Ομάδα Αλήθειας" της ΝΔ

Η “Ομάδα Αλήθειας” ξεπλένει τη χούντα ανήμερα του Πολυτεχνείου!

Ακολουθώντας τα διδάγματα του Γκέμπελς, το βίντεο είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει ο τίτλος του.

10+1 Τραγούδια που έγιναν «ένα» με την αντιδικτατορική πάλη του λαού


«Πέρασε εύκολα από την μνήμη στην καρδιά» λένε οι στίχοι στο τραγούδι «Ο δρόμος» του Μάνου Λοΐζου, ένα τραγούδι που ακόμα και σήμερα έρχεται ταυτόχρονα στο μυαλό μαζί με τις εικόνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973.

2020: Το ΚΚΕ σπάει την απαγόρευση


Το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την πανδημία, απαγορεύει την πορεία του Πολυτεχνείου.

49ης επέτειος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

 
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τα μαζικότατα και φέτος μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπό το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουνε οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις» πορεύονται από τη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου και τα Χαυτεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

“”Στρατόπεδο Θανάτου Ντούνη.Γεγονότα του Πολυτεχνείου. ””


Στις 17 Νοεμβρίου του 1973 έχουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που θαρραλέοι φοιτητές σήκωσαν την γροθιά τους και το ανάστημα τους απέναντι στην τυραννική δικτατορία που μαινόταν την Ελλάδα από το 1967. Τα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί αμφισβήτησαν αυτούς τους νέους που κοίταξαν κατάματα τους φασίστες βασανιστές τους.

Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;


Ακόμα κι η χούντα απαντούσε «Ναι»

Φτάσαμε να συζητάμε ακόμα κι αυτό. Η φασιστική συνήθεια της ηλίθιας εμμονής σε φήμες που μπορούν να τις πιστεύουν μόνο homus chrisavgulus trampucenchis (βγαίνει και από το Τραμπ και από το τραμπούκος). «Η γη είναι επίπεδη», «τα εμβόλια σκοτώνουν», «οι πρόσφυγες θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας», «οι Αμερικάνοι δεν πήγαν στο φεγγάρι» και «στο πολυτεχνείο δεν είχε νεκρούς».

Ακούς το μέλλον να ξεδιπλώνει εκατομμύρια κόκκινες σημαίες...


 104 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Ν' ακούς τα βήματα της λευτεριάς να βαδίζουν στο μέλλον,

ν' ακούς το μέλλον να ξεδιπλώνει εκατομμύρια κόκκινες σημαίες

πάνω απ' το γέλιο των παιδιών και των κήπων.

Διαστρέβλωση, αντικομμουνισμός και αποσιώπηση


Με αφορμή τη συμπλήρωση 49 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των αστικών κομμάτων έχουν δώσει τα ρέστα τους στα social media...

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο


 Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει τις 3+1 τοποθεσίες που έπεσαν στο τραπέζι των ευρωατλαντικών σχεδιασμών. Στη «συζήτηση» πάντα και η αποστολή αντιαεροπορικών

Αλλο ένα βήμα στην εμπλοκή στον πόλεμο κάνει η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην υλοποίηση επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών ενάντια στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει την εκπαίδευση, εδώ, επίλεκτων Ουκρανών στρατιωτικών.

Η βιομηχανία του χαφιεδισμού και οι ... ανήξεροι


Οι νέες αποκαλύψεις για το «Predator»
επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός τεράστιου μηχανισμού παρακολούθησης και φακελώματος στην υπηρεσία κρατών, μυστικών υπηρεσιών και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, για το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της κάθε ευθύνη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
17/11/1852

Διαλύεται η Ένωση των Κομμουνιστών, που αποτέλεσε το πρώτο ουσιαστικά Κομμουνιστικό Κόμμα και την πρώτη οργανωμένη μορφή διεθνούς προλεταριακής ενότητας. Η Ένωση των Κομμουνιστών ιδρύθηκε το 1847 στο Λονδίνο, ενώ το πρόγραμμά της, το γνωστό Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος (που συνέταξαν οι Μαρξ και Ένγκελς το 1848), υπήρξε το πρώτο προγραμματικό ντοκουμέντο του επιστημονικού κομμουνισμού. Η Ένωση των Κομμουνιστών ήταν ο προάγγελος της Α’ Διεθνούς, που συγκροτήθηκε το 1864. 

Από την Α' Διεθνή στην Γ' (Κομμουνιστική) Διεθνή

Χρόνια πολλά ΚΚΕ


104 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Σαν σήμερα, στις 17 Νοέμβρη 1918, ξεκινούσε το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ στον Πειραιά.