Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πάγωσε η Αλατιέρα


    «Κακοκαιρία αυτές τις μέρες προβλέπει η ΕΜΥ. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα.»
Αυτή η είδηση είναι ίδια κάθε χρόνο, ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
10 Γενάρη 2917, Γιάννης Μπουτάρης δήμαρχος Θεσσαλονίκης:
    «έχει παγώσει το αλάτι μέσα στις αλατιέρες του δήμου και άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα υδροφόρα μηχανήματα.

Διεθνής και ελληνική αντίδραση στρατιωτών ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Ρωσία (1918-1920)

Η φωτογραφία είναι από την απόβαση
 των ιαπωνικών στρατευμάτων
στο Βλαδιβοστόκ το 1918
Μετά την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, τα καπιταλιστικά κράτη, οι διεθνείς ενώσεις και συμμαχίες τους έχουν διεξαγάγει δεκάδες πολέμους και στρατιωτικές επεμβάσεις, με την εμπλοκή λιγότερων ή περισσότερων κρατών, που αγκάλιασαν ως και ολόκληρο τον κόσμο.
Ολες αυτές οι στρατιωτικές επεμβάσεις, όλα αυτά τα χρόνια «γίνονται για το ξαναμοίρασμα των αγορών μεταξύ των μονοπωλίων που, παρά την πολυεθνική μετοχική τους σύνθεση, εξακολουθούν να έχουν ως βάση της συγκρότησής τους κάποιο κράτος»1.

Ιδού πως ψηφίζουν τα θρασύδειλα ναζίδια στη Βουλή

ο Λευτέρης Πανούσης σε εκπομπή της Χρυσής Αυγής,
δίπλα στη διευθύντρια της εφημερίδας “Εμπρός”
Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά.
Υπόγειες εντάσεις και δημόσιες παραδοχές προκαλεί η υπερψήφιση της Αικατερίνη Θάνου ως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τη Χρυσή Αυγή.
Την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Θάνου ανακοίνωσε στις 19/12/2018 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ιωάννης Αϊβατίδης. Εκτός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) η κυρία Θάνου υπερψηφίστηκε και από την Ένωση Κεντρώων.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας το 2019

 Η δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια να εκφραστούν
 με αγώνες, κοινωνική συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ
Συνέντευξη στον ρ/σ «24/7» και τον δημοσιογράφο Β. Σκουρή παραχώρησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
-- Κύριε Γραμματέα, καλή σας μέρα και καλή χρονιά. Η σημερινή συνέντευξη θα έχει ένα μόνο θέμα: Τι σηματοδοτεί το 2019, η νέα χρονιά, στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική και ποια τα καθήκοντα του ΚΚΕ.
-- Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Καλή χρονιά να έχουμε το 2019, με αισιοδοξία, με ελπίδα και ρεαλισμό.

ΟΑΣΘ «Κανονικότητα» η τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός

Την «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στ. Παππάς, όταν τη Δευτέρα 31/12, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και την ταλαιπωρία στη μετακίνηση των επιβατών, απάντησε ότι αυτές «είναι στο μυαλό σας».

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Το χειρόγραφο του αυτοβιογραφικού σημειώματος.
Μουσείο Παπαδιαμάντη (Σκιάθος).
 Σαν σήμερα 3 Ιανουαρίου 1911 πέθανε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης που με την ιδιότυπη και μοναδική τέχνη του συνεχίζει να συγκινεί και να διδάσκει.

Ο Αλ. Παπαδιαμάντης παρότι αμφισβητήθηκε και υποτιμήθηκε, εντούτοις παραμένει και σήμερα ως η πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα των ελληνικών Γραμμάτων.