Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Πατριωτικό χρέος, διεθνιστική αλληλεγγύη


15/2/1983 ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΕΠΟΝ στο πλευρό των Σοβιετικών αιχμαλώτων

Στα μισά του 1942, οι χιτλερικοί κατακτητές είχαν μεταφέρει στην Κρήτη, από το ανατολικό μέτωπο, κάμποσες εκατοντάδες Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου. Μερικές εκατοντάδες είχαν φέρει και στο Ρέθυμνο. Τους είχαν στριμώξει σ' ένα περιφραγμένο παλιό ελαιουργείο στη δυτική ακτή της πόλης και τους χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή οχυρωματικών και άλλων πολεμικών έργων.

«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ: Επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ

      

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στο Σύνταγμα. Ένας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Άκόμη ένας ηλικιωμένος περικυκλώθηκε από άνδρες των ΜΑΤ και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων διαδηλωτών για τον απεγκλωβισμό του.

Ο Πάμπλο Νερούδα δολοφονήθηκε με δηλητήριο αποδεικνύει νέα ιατροδικαστική έρευνα


Μετά από χρόνια υποψιών και καταγγελιών από το περιβάλλον του Πάμπλο Νερούδα ότι δολοφονήθηκε, μία ιατροδικαστική έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα επιβεβαιώνει αυτή την εκδοχή, διαπιστώνοντας ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ Χιλιανός κομμουνιστής ποιητής πέθανε μετά από δηλητηρίαση με ισχυρή τοξίνη.

Το κράτος εξαφανίστηκε, ο λαός επιβιώνει μόνο με την βοήθεια του λαού

 
Με σύνθημα «Το κράτος εξαφανίστηκε, ο λαός επιβιώνει μόνο με την βοήθεια του λαού» τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας εξορμούν σε όλη την χώρα, συγκεντρώνοντας κάθε είδους βοήθεια για τους σεισμοπλήκτους.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε η Ελ. Ακρίτα ενάντια στο ΚΚΕ


 Προς το News247

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Η «Απολογία» του Νίκου Μπελογιάννη


 Η δίκη αυτή είναι μια, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, καινούργια έκδοση της προηγούμενης δίκης, έκδοση όμως βελτιωμένη και, οφείλει να ομολογήσει κανείς, επιτελικά οργανωμένη. Ένας κατηγορούμενος και όχι μόνον κατηγορούμενος θα είχε να κάνει μερικές παρατηρήσεις πάνω στη δίκη αυτή. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι οργανώθηκε βιαστικά και δεν δόθηκε καιρός να δούμε τους δικηγόρους μας που μας επισκέπτονταν με το δελτίο στην Ασφάλεια, ο ένας πίσω από τον άλλο. Ακόμα, ούτε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία δεν μας δόθηκε καιρός, τα οποία θα μας έδιναν τη δυνατότητα να αντικρούσουμε τους μάρτυρες κατηγορίας.

«Πράσινοι μύθοι»


Ο μύθος της «πράσινης» και «ψηφιακής» ανάπτυξης, που θα φέρει τάχα καλύτερες θέσεις εργασίας και θα μειώσει τις τιμές των εμπορευμάτων, καταρρέει σαν πύργος στην άμμο...

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που ανταγωνίζονται σε δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο για επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, προετοιμάζουν μια νέα, πιο βάρβαρη «κανονικότητα» για τον λαό, με ακριβότερα προϊόντα, «πράσινα» χαράτσια και πακτωλούς ενισχύσεων στο κεφάλαιο, που τα πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο χαιρετισμός από την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας από τη Βραζιλία


 Αγαπητοί σύντροφοι της ΚΝΕ,

Εδώ και δεκαετίες, η Βραζιλία βιώνει μια βίαιη αστική νεοφιλελεύθερη επίθεση, η οποία εντάθηκε τα τελευταία 8 χρόνια. Ο πληθωρισμός υποβαθμίζει την αγοραστική δύναμη της Εργατικής Τάξης, το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα υπέστη μια επιθετική αντιλαϊκή μεταρρύθμιση το 2019, οι εργατικοί νόμοι έχουν δεχτεί ένα τεράστιο χτύπημα με αποτέλεσμα την αποσάθρωσή τους και οι παράτυπες μορφές εργασίας κυριαρχούν στη χώρα.

Στρατιωτικές προετοιμασίες με «ορίζοντα» την αντιπαράθεση μετά «το τέλος του πολέμου»

 
Βρετανικές και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπλων σχεδιάζουν να δημιουργήσουν παραγωγή στην Ουκρανία

 Η μακροπρόθεσμη στρατιωτική στήριξη του Κιέβου και ο μετασχηματισμός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ΝΑΤΟικά πρότυπα βρίσκονται όλο και πιο έντονα στο επίκεντρο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, καθώς παράλληλα με την όξυνση της πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία, εντείνονται και τα παρασκηνιακά παζάρια για την «επόμενη μέρα» της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα στην Ανατολική Ευρώπη.

Συριζοδρόμιο 2.0


Γράψαμε ήδη για την ιστοσελίδα «Κοσμοδρόμιο» και τη συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ με θέμα τη θέση του Κόμματος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την ταυτόχρονη αβανταδόρικη διαφήμιση στο ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώσαμε πως η συγκεκριμένη επιδίωξη διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ λίγες βδομάδες πριν τις προσεχείς εκλογές έχει σαφή πρόθεση να «εμβολίσει» τη δυναμική που αναπτύσσει το ΚΚΕ και να ενισχύσει τη ΝΑΤΟϊκή «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα γίνουν συνήθεια οι μακάβριοι αριθμοί!


05.02.2023: Τέσσερις, Λέρος.

06.10.2022: Δεκαοχτώ, Λέσβος - τουλάχιστον δεκαπέντε, Κύθηρα.

24.12.2021: Δεκαέξι, Πάρος.

16.03.2020: Ενα, ΚΥΤ Μόριας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/02/1564

Γεννιέται ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, Ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»! 

Γαλιλαίος