Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Βαν Φλιτ


Βαν Φλιτ, ταυτισμένος με τις πιο μαύρες μέρες της Αμερικανοκρατίας και τη μαζική χρήση ΝΑΠΑΛΜ στο Γράμμο

Βαν Φλιτ, υποστράτηγος, αρχηγός της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αποστολής στην Ελλάδα την εποχή του εμφυλίου.

Ο Βαν Φλιτ, από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα έγινε ο ουσιαστικός διοικητής του «εθνικού» στρατού κάτι που αναγνώρισε και ο Π Κανελλόπουλος με το εξευτελιστικό καλωσόρισμά του, «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας». Μια δήλωσε ενδεικτική της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας στα Πανεπιστήμια


Βρισκόμαστε στο 4ο επιδημικό κύμα της πανδημίας από τον Ιούλη, ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό με πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου. Το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων, επίσης, έγινε με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να προτάσσει ως μοναδικό μέτρο τον εμβολιασμό και τα self test για τους ανεμβολίαστους.

Ξεκινάει η κορύφωση ενός πολύ πετυχημένου ταξιδιού του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα


Οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ξεκινούν σήμερα στο Πάρκο Τρίτση, αποτελούν την κορύφωση του μεγάλου και πολύ πετυχημένου ταξιδιού του Φεστιβάλ σε ολόκληρη τη χώρα, σημείωσε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στην απλήρωτη εργασία


Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Ευρωπαϊκά Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ αρνούμενοι να υποκύψουν στον εργασιακό μεσαίωνα που η εργοδοσία θέλει να τους επιβάλει.

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Βίντεο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Ξεκίνησε το 1975, άντεξε στο χρόνο, ωρίμασε, συνεχίζει την πορεία του. Πάντα φρέσκο, μια όαση πολιτισμού, ένας θεσμός πια για τη χώρα μας. 

Νόμιμο το ΚΚΕ: Ηταν κατάκτηση, όχι παραχώρηση

 Σκίτσο από την 1η σελίδα του πρώτου νόμιμου φύλλου του «Ρ» στις 25 Σεπτέμβρη 1974

Το 1974, έπειτα από 27 χρόνια σκληρής παρανομίας, κατατρεγμών και πολυποίκιλων διώξεων, το ΚΚΕ νομιμοποιείται. Οχι χάρη στη μεγαλοψυχία της νεότευκτης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά γιατί η νομιμοποίησή του αποτελούσε χρόνιο λαϊκό αίτημα.

Στα «απόνερα»


 Στα «απόνερα» της συμφωνίας ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Αυστραλίας, με τις «κάννες» στραμμένες στην Κίνα, αναζωπυρώνεται στην Ευρώπη η συζήτηση για την ανάγκη μεγαλύτερης «στρατιωτικής αυτονομίας» της ΕΕ απέναντι σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που αποτελεί σημείο τριβής στην ευρωατλαντική συμμαχία, ειδικά μετά το «άδειασμα» της Γαλλίας από Αυστραλούς και Αμερικανούς.

Κεκτημένο...


«Κατά την περίοδο της δικής μας κυβέρνησης, στην αρχή και μέχρι να δώσουμε τις μάχες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να βγούμε από τον βραχνά των μνημονίων, όχι μόνο δεν ήμασταν στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, ήμασταν πίσω. Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο τη μνημονιακή εποχή, ένα πειραματόζωο διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μειωμένων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους», είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στη ΔΕΘ, υπερασπιζόμενος το περιβόητο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» σαν κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, από το οποίο η Ελλάδα παρέκκλινε τάχα κατά την περίοδο των μνημονίων.

Ο δρόμος που προτείνει η ΚΝΕ στη νέα γενιά είναι να τολμήσει για να ζήσει όπως της αξίζει και όχι απλά να επιβιώνει


Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό
» είναι το σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, οι εκδηλώσεις του οποίου κορυφώνονται το τριήμερο 23-24-25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Γιατί επιλέξατε αυτό το σύνθημα;

Επανακαταθέτει την πρόταση νόμου


Τη στήριξη του στον αγώνα των διανομέων εκφράζει το ΚΚΕ,
το οποίο επανακαταθέτει στην Βουλή την πρόταση νόμου για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Τα βασικά άρθρα της Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των διανομέων φαγητού και ποτού

24ωρη απεργία στην "e- food"


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι διανομείς την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη, όπως αποφάσισαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της «e - food» στο Νέο Ηράκλειο, κλιμακώνοντας την αγωνιστική απάντησή τους στον εκβιασμό της εργοδοσίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/09/1821

H Τρίπολη πέφτει στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων. Οι οδομαχίες μεταξύ των Τούρκων και των επαναστατών θα κρατήσουν δυο μέρες έως την τελική κατάληψη της Τρίπολης, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη θα σφαγιαστούν σχεδόν όλοι οι Τούρκοι και οι Εβραίοι της πόλης.