Ο Κ. Θέος ήταν καπνεργάτης από το Βόλο, σταμάτησε να εργάζεται σε καπνομάγαζα λόγω του ότι ασθένησ από φυματίωση, χωρίς όμως να διακόψει τη συνδικαλιστική του δράση, που τον έφερε επικεφαλής του Καπνεργατικού Σωματείου της πόλης και της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας.
Εκλέχθηκε πρώτη φορά στην ΚΕ του ΚΚΕ κατά το 3ο έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος (26/11-3/12/1924), ενώ διετέλεσε επίσης Γραμματέας της Ενωτικής ΓΣΕΕ την περίοδο του Μεσοπολέμου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (8ο Συνέδριο 1946), Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ) το 1953, κ.α.
Στις
εκλογές του 1936 ο Θέος εξελέγη βουλευτής Δράμας του ΚΚΕ με το Παλλαϊκό Μέτωπο,
ενώ μετά την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά είναι από τους πρώτους ηγέτες
του κόμματος που συλλαμβάνονται και εξορίζονται στην Ανάφη.
Στις
25 Απρίλη του 1937 δραπέτευσε μαζί με 7 άλλους κρατουμένους, αλλά συνελήφθη στις 6 Απρίλη 1939 στo σπίτι που έμενε στον Πειραιά.
Στη
συνέχεια ο Θέος φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία.
Στις
29 Οκτώβρη 1940 ο Ιωαννίδης μαζί με τον Θέο, εκ μέρους των συγκρατούμενών τους,
υπέγραψαν ένα υπόμνημα προς τη μεταξική κυβέρνηση ζητώντας όλοι οι πολιτικοί
κρατούμενοι της Ακροναυπλίας να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του αλβανικού
μετώπου, αλλά η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά τους.
Το
1944 εκλέχτηκε εθνοσύμβουλος Δράμας της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής
Απελευθέρωσης).
Η Φωτογραφία με το σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 1η ημέρα στην Ελλάδα μετά την 9χρονη απουσία του είναι όλα τα λεφτά. Ολα στρωμένα έτοιμα ...ευρωκομουνιστικά... με την ΟΚΝΕ διαλυμένη το 1943.... το ΚΚΕ ....ομόσπονδο.... σύμφωνα με τα λόγια του ...παρτσαλίδη.... πραγματικά ήταν μια ...καταστροφή... για αυτούς και σωτηρία για του κομμουνιστές. Χωρίς την επιστροφή του και την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ όλα θα είχαν τελειώσει για μας τους Κομμουνιστές. Του χρωστάμε τα πάντα. Το 1ο Βήμα το 1968.... το 2ο το 1991.... και την ανεπανάληπτη 29χρονη πορεία μας μετά το 1991... με την πλήρη αποκατάσταση των επαναστατικών μας χαρακτηριστικών. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΡΩΑ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή