Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Επιχειρεί να φορτώσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για το νέο κύμα και για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού


 Την «ατομική ευθύνη» και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κάνει «σημαία» της η κυβέρνηση, προκειμένου να συγκαλύψει τις τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, τόσο για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας που παραμένουν ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, όσο και για την άθλια κατάσταση στον τουρισμού και στον επισιτισμό που άνοιξαν με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου, δηλαδή με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

Μάλιστα, ακόμα και στο ζήτημα των αναγκαίων εμβολιασμών, ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την έλλειψη έστω και ενός υποτυπώδους συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το λιγοστό προσωπικό που έχει διατεθεί, έχει μετακινηθεί από νοσοκομεία και άλλες δομές, αποψιλώνοντας τες. Αντί για πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού και για μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να συμβάλουν στους εμβολιασμούς, πληρώνοντας τους αδρά ακόμα και για να κλείσουν ραντεβού!

Ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό («Οpen») ανακοίνωσε τα κίνητρα που θα δοθούν στους ιδιώτες γιατρούς και στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα:

  • Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού.

  • Από 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους

  • Από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων στα σπίτια τους.
Μόνο η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις δικές της ευθύνες
 
                                              
Γύρω από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιστράφηκε η συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου, με την οποία συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό.

Χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη μπορεί να είναι καχύποπτοι, ότι πρέπει να εμβολιαστούν», θεωρώντας ότι αρκεί το κυβερνητικό αφήγημα περί των ανεμβολίαστων για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων για το νέο κύμα.

Αναφερόμενος, δε, στην ψήφιση της διάταξης στη Βουλή σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας και άλλες δομές, η οποία «απογειώνει» τη λογική της «ατομικής ευθύνης», επέμεινε ότι «είναι το τελευταίο στάδιο, η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας», επιχειρώντας να φορτώσει στον λαό το φταίξιμο για το «μη χτίσιμο» του τείχους ανοσίας.

Προκειμένου, να το «δέσει» με μια δόση συνταγματικότητας, είπε ότι στο Σύνταγμα «προβλέπουμε ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης (...) Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας. Το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο», λες και φταίει ο λαός για τις τεράστιες ελλείψεις στο Σύστημα Υγείας, για τους ανεπαρκείς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου