Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι εναντίον ΝΑΤΟ: «Είστε υπεύθυνοι για τον θάνατο Ουκρανών»


Δριμεία επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ με αφορμή την απόφαση των ηγετών της Συμμαχίας να μην επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξαπέλυσε σε διάγγελμα του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σήμερα, η κατεύθυνση της Συμμαχίας δίνει το πράσινο φως για τη συνέχιση των βομβαρδισμών σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας, με την άρνησή της να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος..

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Δύση ότι ανταλλάσσει «τους τόνους του δικού μας αίματος με λίγους τόνους καυσίμου», αναφερόμενος στην απόφαση του ΝΑΤΟ να αποστείλλει καύσιμα στο πολιορκούμενο Κίεβο.

«Σήμερα υπήρχε μια σύνοδος του ΝΑΤΟ, μια αδύναμη σύνοδος, μια μπερδεμένη σύνοδος, μια σύνοδος που ήταν ξεκάθαρο ότι δεν σκέφτονταν όλοι την μάχη της Ευρώπης για την ελευθερία ως τον πρώτο στόχο», επισήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε ευθαρσώς την Βορειοατλαντική Συμμαχία πως, από δω και στο εξής, θα είναι υπεύθυνη για τους Ουκρανούς που πεθαίνουν στον πόλεμο.

«Πιστεύω ότι οι ίδιες οι χώρες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν ένα αφήγημα: ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, θα προκαλέσει τη ρωσική επιθετικότητα έναντι του ΝΑΤΟ. Είναι μια διαδικασία αυτο-ύπνωσης για αυτούς που είναι αδύναμοι, που νιώθουν ανασφάλεια, ενώ έχουν όπλα πολύ πιο ισχυρά από τα δικά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι, για να προσθέσει απευθυνόμενος στους συμμάχους του:

«Τι σκεφτήκατε σε αυτή τη συνάντηση; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πρόκειται να πεθάνουν από σήμερα, θα πεθάνουν εξαιτίας σας. Εξαιτίας της αδυναμίας σας…», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 atexnos

3 σχόλια:

  1. Η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια Anne-Laure Bonnell, με έδρα την περιοχή Donbass, σε συνέντευξή της στο γαλλικό κανάλι CNews κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν αυτές που εξαπέλυσαν σφοδρό βομβαρδισμό στο Donbass.
    Απαντώντας στην ερώτηση εάν οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, η Anne-Laure Bonnell είπε: «Από την πλευρά μου, ο βομβαρδισμός γίνεται από την Ουκρανία. Οι Ρώσοι βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, στην ανατολική πλευρά, όπου βρίσκομαι στο Ντονμπάς».
    «Και στο Ντόνετσκ ο βομβαρδισμός γίνεται από τις ουκρανικές αρχές. Λυπάμαι που σοκάρω τους followers και όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.”
    Και συνέχισε, «Δεν υπερασπίζομαι τον Πούτιν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι κοντά σε πολίτες. Δεν παίρνω θέσεις. Αυτό που λέω είναι απλώς η αλήθεια και το γεγονός ότι είναι Ουκρανικός στρατός που βομβαρδίζει τους δικούς του ανθρώπους και τα παιδιά ζουν σε υπόγεια καταφύγια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας συνελήφθη και εκτελέστηκε για «προδοσία»
    Ειδησεογραφικές προσκείμενες στη Μόσχα αναφέρουν ότι το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας Ντένις Κιρέεβ (Denis Kireev) συνελήφθη και δολοφονήθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

    Πιο συγκεκριμένα την - ανεπιβεβαίωτη - είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Obozrevatel» αναφέροντας ότι ο Κιρέεβ ήταν ύποπτος για προδοσία.

    Για τον θάνατο του Κιρέεβ έκανε λόγο στο Telegram και το πρώην μέλος της oυκρανικής βουλής Αλεξάντερ Ντουμπίνσκι.
    Ατεχνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κάνεις συμφωνία με καπιταλιστες θα σου χωσουν στον κολο ένα μεγάλο παλούκι. Ρημαξανε μια τεράστια χώρα με υπερβολικες υποσχέσεις. Μάλλον τα ίδια θα πάθουμε και οι Έλληνες αλίμονο μας. Σιγά μην αφήσει ο Τούρκος να βγάζουν από το Αιγαίο τα πετρέλαια και αέρια οι Πολυεθνικές των Άγγλων Γάλλων και λοιπόν Απηκιοκρατων.

    Κική Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου