Το κόλπο παλιό και Βαρουφάκικο, ίδιο κι απαράλλαχτο από το 2015: Πιάνει τη «Ρήξη», της κοτσάρει και διάφορους επιθετικούς προσδιορισμούς, τη βάζει μέσα σε εισαγωγικά, πετάει κι ένα πυροτέχνημα για τις τράπεζες.
Μετά έρχεται η σειρά των γνωστών παπαγάλων: Παίρνουν την «πάσα», τον βαφτίζουν «επικίνδυνα αντισυστημικό», κι έτσι μ' έναν σμπάρο, όλοι τους μαζί πετυχαίνουν ...κάμποσα τρυγόνια:
Και την έννοια της πραγματικής ρήξης χτυπάνε αλύπητα, και ένα κόμμα βαθιά συστημικό, που υπερασπίζεται τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου (π,χ. την «πράσινη ανάπτυξη»), το προμοτάρουν σαν το αντίθετό του. Και καλλιεργούν την αγωνία για το «πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος», και επιχειρούν να σπείρουν σύγχυση στον λαό σχετικά με το τι πραγματικά διακυβεύεται στις εκλογές.
Για το πόσο ...ρηξικέλευθη είναι η παραπάνω πρόταση, για την οποία έγινε τόση βαβούρα, χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο Δ. Στρατούλης, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΛΑΕ, που συνεργάζεται με το ΜέΡΑ25, και που μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη μοιράζονταν τα υπουργικά έδρανα με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ το 2015. Ο ίδιος συστήνει: «να το απομυθοποιήσουμε (το "σχέδιο Δήμητρα")»: «Είναι ένα απλό σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που υπάρχει τραπεζική κρίση (...) Είναι μια εφαρμογή στο taxisnet που διευκολύνει και την κοινωνία και την οικονομία».
Δηλαδή, ο σαματάς εδώ και πέντε μέρες γίνεται για το καπέλο με το οποίο οι τραπεζικοί όμιλοι χαρατσώνουν τα εκατομμύρια συναλλαγών και πληρωμών.
Κατά τ' άλλα, «δυνατό χαρτί» του σχεδίου του Βαρουφάκη είναι το ότι θα «ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή», «θα συμπιέσει το εμπορικό έλλειμμα», «θα ανασάνει το κράτος».
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πιλοτικό πρόγραμμα για ψηφιακό ευρώ που θα παρακάμπτει τους τραπεζίτες. Κάποια στιγμή θα γίνει, γιατί δεν θα μπορεί η ΕΚΤ να ανταγωνιστεί την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας», είναι άλλο ένα επιχείρημα που διατύπωσε ο Γ. Βαρουφάκης για το «ριζοσπαστικό» του σχέδιο, που ...αντιγράφει μέχρι και η ΕΚΤ.
Τι σόι «ριζοσπαστικές προτάσεις» είναι αυτές που θέλουν να πείσουν ότι υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν το κράτος, οι τράπεζές του, η ίδια η ΕΕ και το βάρβαρο αυτό σύστημα για το καλό του λαού; Πόσο «επικίνδυνες» είναι για το κατεστημένο κάτι τέτοιες προτάσεις και «σχέδια» για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος από «καταρρεύσεις» και «οικονομικές επιθέσεις»;
Πραγματική ρήξη είναι αυτή που λέει και μάχεται το ΚΚΕ: Απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στο κεφάλαιο και την εξουσία του, στο πλάι του λαού και του αγώνα του για το σήμερα και το αύριό του, τις σύγχρονες ανάγκες του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου