Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Το μαύρο άσπρο ζητώντας «συγχωροχάρτι»

Με εμφανή την προσπάθεια να υπερασπιστεί όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να συμμαζέψει τη διαφορά με τη ΝΔ με τα γνωστά κάλπικα διλήμματα στο λαό, αλλά και να στείλει σαφή μηνύματα προς το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει σταθερά να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, εμφανίστηκε χτες σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε στην προσπάθεια να στηθεί το τρομοκρατικό ψευτοδίλημμα με τους «προηγούμενους» - των οποίων το έργο συνέχισε με την αντιλαϊκή του πολιτική, «ξεπλένοντάς» τους για τα καλά - καλώντας τους συγκεντρωμένους να σκεφτούν «τι έζησε ο καθένας και η καθεμία ως το 2014 και πώς είναι η χώρα σήμερα» και «να φέρει κι έναν ακόμη μαζί στην κάλπη, που δεν θέλει να ξαναζήσει αυτός και τα παιδιά του μνημόνια, εξαθλίωση, αναξιοπρέπεια».

Προσπάθησε παράλληλα να αναδείξει το «έργο» της κυβέρνησης κάνοντας λόγο περί «άδειων ταμείων» που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ακόμη για «θυσίες και κόπους για να κάνουμε την πατρίδα μας αυτοδύναμη ξανά». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σκοπεύουν «να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες» και ότι «το κύμα των μεταρρυθμίσεων που κρύβει επιμελώς» προβλέπει «νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος, απολύσεις στο Δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα», κρύβοντας φυσικά ότι το κοινό «μεταμνημονιακό» πρόγραμμα που θα συζητηθεί στις 8 Ιούλη στο Γιούρογκρουπ έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της δικής του κυβέρνησης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις «νέες δουλειές» που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκτινάσσοντας την «ευελιξία» στους χώρους δουλειάς και την ανακύκλωση της ανεργίας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα που θεωρεί «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του, όπως η διατήρηση του κατώτατου μισθού σε εξευτελιστικά επίπεδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, ενώ δεν έλειψαν και οι κούφιες υποσχέσεις για τη «σταθερή εργασία που θα γίνει κανόνας στον τόπο μας», μέσα από την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου που βασίζεται στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Φυσικά, το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης για όλους» απαγγέλθηκε σε μια ακόμη προεκλογική ομιλία του Αλ. Τσίπρα, την ίδια στιγμή βέβαια που... «έκλεινε το μάτι» στο μεγάλο κεφάλαιο λέγοντας πως «οι ξένες επενδύσεις, οι εξαγωγές, η βιομηχανία, η οικοδομή, ο τουρισμός καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις» και αναρωτιόταν: «Ποιος λοιπόν έχει αποδείξει ότι μπορεί καλύτερα να δώσει αναπτυξιακή πνοή στην οικονομία;»...

Δεν άφησε δίχως αναφορά επίσης τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μιλώντας για «μια Ελλάδα που κανείς δεν θα μπορεί να την απειλεί», «στάζοντας μέλι» για τις «ισχυρές συμμαχίες» που έχει σήμερα η χώρα και ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία των Πρεσπών «βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» - τη στιγμή που αφήνει ολοζώντανα τα σπέρματά τους - και κατηγορώντας τους «υποκριτές της δεξιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά, για πατριδοκαπηλία, για να κρύψει ότι κι εκείνοι στηρίζουν το ΝΑΤΟικό της περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου