Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Καταψήφισε για πρώτη φορά η Ελλάδα το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ


Ήμασταν μαθημένοι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα να απέχει από τις ψηφοφορίες του ΟΗΕ για την καταδίκη του ναζισμού, η σημερινή κυβέρνηση ωστόσο φρόντισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, καταψηφίζοντας το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των κατεχόμενων Παλαιστινίων. 
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προφανώς εντάσσεται
στην παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, πολιτική την οποία τήρησε απαρέγκλιτα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που παρουσίασε μεταστροφή στη στάση της, καθώς αρνητικά ψήφισαν φέτος άλλες δέκα χώρες της ΕΕ και δυο της Λατινικής Αμερικής, οδηγώντας δημόσιες ευχαριστίες του υπουργού εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ:

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ.

Ο βαθμός στον οποίο η καταψήφιση των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων εξυπηρετεί την πολιτική της βάρβαρης ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη διακρίνεται ακόμα καλύτερα στα όσα δήλωσε στη συνέχεια ο Κατζ:

«Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα», είπε ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή προπαγάνδα πως η στήριξη στους Παλαιστίνιους ισοδυναμεί με επίθεση στους ίδιους τους Ισραηλινούς, αν όχι με ανοιχτό αντισημιτισμό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, ακολουθώντας την πάγια πολιτική της ΕΕ, απείχε από το ψήφισμα που ζητά την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τα υψώματα του Γκολάν, όπως κι από εκείνο για την Επιτροπή Άσκησης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Τέλος, ακόμα και στο γενικό κι αόριστο ψήφισμα περί “ειρηνικής διευθέτησης του παλαιστινιακού ζητήματος” βρέθηκαν επτά αρνητικές ψήφοι, ανάμεσά τους των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου