Με τους 158 ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντεργατικό τερατούργημα στη Βουλή.
Στην ψηφοφορία κατ' άρθρο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 άρθρα του νομοσχεδίου, ψήφισε «παρών» σε 17, ενώ το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 74 άρθρα. Υπέρ σε 6 άρθρα είπε και το ΜΕΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση υπερψήφισε 21 άρθρα. Το νομοσχέδιο περιλάμβανε 128 άρθρα.
Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε στο σύνολό του, τόσο επί της αρχής όσο και επί όλων των άρθρων το αντεργατικό τερατούργημα, εκφράζοντας την ομόθυμη λαϊκή καταδίκη στο σύνολο του κατάπτυστου νομοσχεδίου και την απαίτηση να αποσυρθεί. Το ΚΚΕ είχε καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και για τα άρθρα 55 - 125.
Αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία είχαν καταθέσει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ψηφοφορία κατ' άρθρο αποκρυσταλλώθηκε η συζήτηση που είχε προηγηθεί στη Βουλή, όπου για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε πως πίσω από τις αντιπαραθέσεις και τους «υψηλούς τόνους» βρίσκεται η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων στο σχέδιο ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το σύνολο των άρθρων, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι το νομοσχέδιο έχει τάχα και «θετικές» διατάξεις.
Βεβαίως, καθόλου τυχαία, πέρα από τη ΝΔ, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ βρήκαν και «θετικά» άρθρα στο νομοσχέδιο, όπως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν διατάξεις με τις οποίες ενσωματώνονται Οδηγίες της ΕΕ, που είτε αποτελούν διακηρύξεις οι οποίες ακυρώνονται από άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, είτε υποκρύπτουν αντεργατικά μέτρα.
Γι αυτούς που ακόμα σκέφτονται γιατί η ΓΣΕΕ δεν πήρε απόφαση για Απεργιακό ή 4ωρη
ΑπάντησηΔιαγραφή"ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 άρθρα του νομοσχεδίου, ψήφισε «παρών» σε 17, ενώ το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 74 άρθρα"
Γιατι τα κόμματα του, ψήφισαν πάνω απο τα μισά άρθρα
ΔΣΕ