Μιας που πολυφορέθηκαν την περασμένη βδομάδα από την κυβέρνηση οι «κοινές αξίες και παραδόσεις» με τις ΗΠΑ, μια είδηση που κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν ρίχνει κι άλλο φως σε κάτι τέτοιες «αξίες».
Φέτος στις ΗΠΑ, λοιπόν, οι εγγραφές προπτυχιακών φοιτητών είναι μειωμένες κατά 3,1% σε σχέση με πέρυσι, και έτσι ο αριθμός των εγγεγραμμένων σε κολέγια είναι μειωμένος κατά 6,6% σε σχέση με πριν δύο χρόνια, δηλαδή 1 εκατ. φοιτητές λιγότεροι.
Βέβαια το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ έχει μεγάλες διαφορές με το ελληνικό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση προσφέρεται για συγκρίσεις και παραλληλισμούς, αφού το 31% όσων θα εγκαταλείψουν τη συνέχιση των σπουδών τους το κάνουν επειδή «επιλέγουν» να δουλέψουν.
Μαζί μ' αυτό το ποσοστό αθροίζονται κι άλλοι λόγοι, όπως το μεγάλο κόστος των σπουδών, τα πανάκριβα φοιτητικά δάνεια κ.λπ. Με άλλα λόγια, χιλιάδες φοιτητές και μαθητές εγκαταλείπουν σπουδές και σχολεία στις ΗΠΑ, είτε γιατί ζορίζονται οικονομικά, είτε επειδή στρέφονται πρόωρα στην αγορά εργασίας, προφανώς όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη να βγάλουν ένα εισόδημα.
Κάτι τέτοια τα έχει «ξεπατικώσει» και η κυβέρνηση της ΝΔ, με
τους πολύμορφους «κόφτες» που βάζει και με το σπρώξιμο στα ινστιτούτα
κατάρτισης, για τη γρήγορη και ευέλικτη ένταξη στην αγορά εργασίας που
έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Κάτι τέτοιες «αξίες» από όπου
και να τις πιάσεις λερώνεσαι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου