Σε ετοιμότητα οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας
Ο κίνδυνος παραπέρα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης που μαίνεται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, με θύματα του λαούς, παραμένει υπαρκτός, καθώς οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ το τελεσίγραφο της Μόσχας προς το Κίεβο να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη στρατιωτική επέμβαση, εκπνέει, χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση.
Χαρακτηριστικό του κινδύνου μία γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης είναι το γεγονός ότι πριν λίγη ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε σε κατάσταση υψηλού συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Σε συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Γενικό Επιτελάρχη Βαλερι Γκερασίμοφ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Δύση όχι μόνον προβαίνει σε μη φιλικές κινήσεις στον τομέα της οικονομίας, αλλά ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας.
Συνεχίζονται οι μάχεςΣτο Κίεβο, οι μάχες συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχουν την ένταση των προηγούμενων ωρών, παραπέμποντας όμως στην ηρεμία πριν την (νέα) καταιγίδα. Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία κρατάει άμυνα έναντι των επιθέσεων.
«Ο στρατός μας, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι ομάδες άμυνας συνεχίζουν να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν τους δολιοφθορείς», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο στον λογαριασμό του στο Telegram.
Στο Χάρκοβο, όπου στη διάρκεια της νύχτας εξαπολύθηκε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, ο προσκείμενος στο Κίεβο περιφερειακός διοικητής, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης.
Την ίδια ώρα, ο ουκρανικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα, με εκατοντάδες χιλιάδες αθώους να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, εξαιτίας των πολεμικών «παιχνιδιών» των ιμπεριαλιστών. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι πρόσφυγες που κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες για να γλυτώσουν από τις μάχες στην Ουκρανία, έχουν φτάσει ήδη τους 368.000.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η χώρα του προσέφυγε κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), για «να λογοδοτήσει για την παραποίηση της έννοιας της γενοκτονίας, προκειμένου να δικαιολογήσει μια επίθεση». Λίγο μετά, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είπε στο Ukrainian TV ότι η χώρα της θα αποδείξει σε μια δίκαιη δίκη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας «βασικός εγκληματίας πολέμου».
Χωρίς αποτέλεσμα τα διπλωματικά παζάριαΤαυτόχρονα, ένα έντονο διπλωματικό παζάρι είναι σε εξέλιξη, χωρίς όμως να έχει αποδώσει σαφή αποτελέσματα. Ο Ζελένσκι ανέφερε σήμερα, σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφότου το Κίεβο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Μινσκ, κατηγορώντας το ότι επιτρέπει σε ρωσικά στρατεύματα να περνούν από την επικράτειά του.
Αν και ο Ζελένσκι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία, ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον σύμβουλο του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, αναφέρουν ότι η Ουκρανία φέρεται ότι συμφώνησε σε διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.
Νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν «άδραξε την ευκαιρία» των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, ο Ναφτάλι Μπένετ «πρότεινε να μεσολαβήσει το Ισραήλ για την παύση των εχθροπραξιών».
ΕΕ: Αποφασίζει επιπλέον όπλα στην Ουκρανία και κυρώσεις στη ΜόσχαΣτο μεταξύ, οι χώρες της ΕΕ, εμπλέκονται όλο και πιο ενεργά στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση, με μέτωπο ενάντια στη Ρωσία.
Σήμερα στις 7 μ.μ. συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφασίσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναμένεται να προτείνει στους υπουργούς την αποστολή επιπλέον όπλων, μέσα από τη χρήση του «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη», ενώ θα εξεταστούν και οικονομικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων ο αποκλεισμός ορισμένου αριθμού ρωσικών τραπεζών από το SWIFT και το μπλόκο στη ρωσική Κεντρική Τράπεζα στο να αναπτύξει τα διεθνή της αποθέματα.
Επίσης μία σειρά ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου τους σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Σχετική απόφαση έχουν λάβει η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Δανία, η Σουηδία και η Βόρεια Μακεδονία.
Απογειώθηκαν για Ουκρανία C-130 με πολεμικό υλικό κλιμακώνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.902.gr/eidisi/politiki/287704/apogeiothikan-gia-oykrania-c130-me-polemiko-yliko-klimakonontas-tin-emploki
Το πρωί της Δευτέρας οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.902.gr/eidisi/kosmos/287705/proi-tis-deyteras-oi-synomilies-oykraniasrosias-dilose-oykranos-axiomatoyhos
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_326.html Πιό οπορτουνιστής πεθαίνεις.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔιαγραφήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΔΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
1. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει δυο C-130, με πολεμικό υλικό στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, που ευθύνετια για εκατοντάδες εγκλήματα πολέμου, όχι μόνο στο Ντονμπάς αλλά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Τα επιθετικά αυτά όπλα θα χρησιμοποιηθούν κατά του ίδιου του ουκρανικού λαού. Ήδη, σε πολλές πόλεις, στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη τα ναζιστικά τάγματα δολοφονούν ουκρανούς που αρνούνται να πολεμήσουν για τη χούντα του Κιέβου και το ΝΑΤΟ.
2. Τα όπλα αυτά θα στραφούν και κατά των ομογενών, όπως έγινε χθες στα χωριά Σαρτανά και Μπουγαζ, με τη δολοφονία 10 ελλήνων από τα Τάγματα Αζόβ και Αϊντάρ. Η «κυβέρνηση Ζελένσκι» είναι μια επικοινωνική μαριονέττα. Την πραγματική εξουσία στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ασκούν οι ναζιστικές στρατιωτικές μονάδες, υπό την άμεση πολιτική και στρατιωτική καθοδήγηση του ΝΑΤΟ.
3. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να στείλει όπλα θανάτου κατά των λαών της Ουκρανίας, του Ντονμπάς και της Ρωσίας. Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι η Ειρήνη και η συνθηκολόγηση των ναζιστικών στρατευμάτων. Και όχι η παραπέρα ενίσχυσή τους.
4. Η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναλάβει το τραγικό λάθος του 1919. Η πρωτοφανής αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων στο δράμα των λαών του Ντονμπάς (ανάμεσά τους και έλληνες) , τα τελευταία 8 χρόνια, μετατρέπεται τώρα σε άμεση συνενοχή και συμμαχία με το ναζισμό.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
https://dnrofficegr.blogspot.com/
ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ της αντιπροσωπείας της ΛΔ Ντόνετσκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘλίψη και οργή για τον θάνατο των 6 Ελλήνων στο Ντονμπας.
Δηλωνουμε ότι:
1.Οι Λαϊκές Πολιτοφυλακες και όσες μονάδες επιχειρούν για την απελευθέρωση του Ντονμπας και την οριστική διάλυση των ναζιστών ταγμάτων, δεν βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο οι επιχειρήσεις καθυστερούν στις ζώνες αμάχων, ειδικά από τη στιγμή που τα ναζιστικά και μισθοφορικα στρατεύματα τις έχουν μετατρέψει σε ανθρώπινες ασπίδες, δείχνοντας, ακόμη μια φορά, την αξία που έχει για αυτούς η ανθρώπινη ζωή.
2. Τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί τα προβοκατορικα χτυπήματα κατά αμάχων, αρχής γενομένης με το χτύπημα, από αντιαεροπορικό βλήμα BUK πολυκατοικίας στο Κίεβο, που έγινε προσπάθεια να το χρεωθουν οι μονάδες του ρωσικού στρατού
3. Οι απόγονοι του Γκαίμπελς, άξια τέκνα της ναζιστικής μηχανής προπαγάνδας, θέτουν πλέον σε κίνηση το συνδυασμό προβοκάτσιας, δολοφονίας αμάχων και fake news. Ούτε αυτό θα τους σώσει. Από κοντά και πληθώρα δυτικών ΜΜΕ. Σας λένε ωμά ψέματα, εφαρμόζοντας το δόγμα " πες , πες ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει".
Οι λαϊκές πολιτοφυλακες , παιδιά του εργαζόμενου λαού του Ντονμπας, ποτέ δεν θα στρέψουν τα όπλα τους στο λαό. Θα προτιμήσουν να πέσουν μέχρι ενός, για να τον προστατέψουν.
Νίκη στα όπλα της αντίστασης στη ναζιστική βαρβαρότητα.
Λευτεριά στο Λαό.
https://dnrofficegr.blogspot.com/
*Του Ελισαίου Βαγενά
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ομιλία του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, στις 21/2/22, με την οποία αναγνωρίστηκε από τη Ρωσία η «ανεξαρτησία» των δύο περιοχών της Ουκρανίας, και η οποία προηγήθηκε της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, που διεξάγεται με το πρόσχημα του «αντιφασισμού», συνδυάστηκε με ένα ντελίριο αντικομμουνισμού. Για πρώτη φορά σε μια παρέμβασή του ο Βλ. Πούτιν συγκέντρωσε ολόκληρη την «πλατφόρμα» του αντικομμουνισμού, που μπορεί κανείς να συναντήσει στα επίσημα κείμενα της ΕΕ και των ΗΠΑ, όπως «κόκκινη τρομοκρατία», «ολοκληρωτικό καθεστώς», «σταλινική δικτατορία», «οκτωβριανό πραξικόπημα», όπως αποκάλεσε τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση κ.ά.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί του Βλ. Πούτιν δεν ήταν κάτι άλλο από τα «διαπιστευτήριά» του, όχι τόσο προς την αστική τάξη της Ρωσίας, όσο προς τους εκπροσώπους των αστικών τάξεων των άλλων χωρών. Ηταν σαν να τους έλεγε «είμαστε από την ίδια πάστα».
Βεβαίως το δικό του «κομμάτι πάστας» είχε κι άλλα, επιπρόσθετα στοιχεία, που το κάνουν ακόμη πιο «δηλητηριώδες». Ετσι, ο Ρώσος Πρόεδρος για να προωθήσει τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης της Ρωσίας επέλεξε να επιτεθεί στον ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης Β. Ι. Λένιν και στους μπολσεβίκους, στο Κόμμα αυτής της μεγάλης Επανάστασης, που άλλαξε την ανθρωπότητα. Μπορεί κάποιοι να κάνουν πως δεν πρόσεξαν όλον αυτόν τον αντικομμουνισμό, αλλά όχι οι κομμουνιστές της Ελλάδας και άλλων χωρών που αντέδρασαν άμεσα.
Οι αναφορές αυτές αξιοποιήθηκαν όχι μόνο από τις αντιδραστικές δυνάμεις που κυβερνούν στην Ουκρανία αλλά και στη χώρα μας, από διάφορες αστικές δυνάμεις, για να ενισχυθεί ακόμα η αντικομμουνιστική προπαγάνδα, οι οποίοι απαντώντας στον Πούτιν και στην άποψη ότι οι μπολσεβίκοι «ευνόησαν» τους Ουκρανούς σε βάρος των Ρώσων, συνεχίζουν το αντικομμουνιστικό ντελίριο από την ανάποδη! Οτι, δηλαδή, η πραγματικότητα ήταν ότι επί μπολσεβίκων εφαρμόστηκαν πρακτικές εθνικής κάθαρσης, καταπίεσης και γενοκτονίας του ουκρανικού λαού... φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να «δικαιολογούν» έτσι τη δράση των ουκρανικών SS και των φασιστικών ομάδων του Μπαντέρα την περίοδο της γερμανικής εισβολής στην ΕΣΣΔ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η αποσιώπηση και το μεγάλο ψέμα
Διαγραφή«Λοιπόν, θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξολοκλήρου από τη Ρωσία, πιο συγκεκριμένα τη μπολσεβίκικη, κομμουνιστική Ρωσία», είπε ο Βλ. Πούτιν. Τι ισχύει;
Καταρχάς, όσοι έχουν προσέξει και παλαιότερες τοποθετήσεις του Βλ. Πούτιν, γνωρίζουν πως ο ίδιος διατηρεί και καλλιεργεί μια αγιοποιημένη εικόνα για την τσαρική αυτοκρατορία, την οποία ο Λένιν και άλλοι επαναστάτες τη χαρακτήριζαν «φυλακή των λαών». Βεβαίως, αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού όπως έχει πάλι δημόσια δηλώσει ο Πούτιν, τα αγαπημένα βιβλία του είναι αυτά των δύο γνωστών Ρώσων αντικομμουνιστών και βαθιά συντηρητικών φιλοσόφων, Νικολάι Μπερντιάεφ και Ιβάν Ιλίν.
Ετσι και στην πρόσφατη τοποθέτησή του ο Βλ. Πούτιν απέφυγε κάθε αναφορά στο τι συνέβαινε στην τσαρική αυτοκρατορία. Ας θυμίσουμε, λοιπόν:
«Η Ρωσία είναι χώρα πολυεθνική. Η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική των τσιφλικάδων, που τους υποστηρίζει η αστική τάξη, είναι διαποτισμένη από τον μαυροεκατονταρχίτικο εθνικισμό. Η πολιτική αυτή έχει στραμμένη την αιχμή της ενάντια στην πλειοψηφία των λαών της Ρωσίας, που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της. Και παράπλευρα σηκώνει κεφάλι ο αστικός εθνικισμός των άλλων εθνών (ο πολωνικός, ο εβραϊκός, ο ουκρανικός, ο γεωργιανός κ.τ.λ.)...», έγραφε ο Λένιν στα 1913.1
Ως αποτέλεσμα της ταξικής και εθνικής καταπίεσης, που είχε οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την κλίμακα της τσαρικής αυτοκρατορίας και κάτω από τις αιματηρές συνέπειες του Α΄ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου, στον οποίο συμμετείχε αυτή, ξέσπασε η Επανάσταση του Φλεβάρη 1917, που ήταν μια αστική επανάσταση, η οποία ανέτρεψε τον Τσάρο. Τη διακυβέρνηση ανέλαβαν τα αστικά πολιτικά κόμματα, που συγκρότησαν τη λεγόμενη Προσωρινή Κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βλ. Πούτιν ούτε σε αυτήν την αστική επανάσταση αναφέρθηκε. Κι όμως, ένα από τα αποτελέσματά της ήταν αρχικά η αυτονόμηση της Ουκρανίας και στη συνέχεια η «ανεξαρτητοποίησή» της από την Τσεντράλναγια Ράντα (Κεντρικό Συμβούλιο), που ιδρύθηκε τον Μάρτη του 1917 στο Κίεβο από αστικές εθνικιστικές δυνάμεις.
Να θυμίσουμε πως ο Λένιν, τον οποίο κατηγορεί ο Πούτιν, βρισκόταν τότε στην εξορία και έφτασε στη Ρωσία τον Απρίλη του 1917, ενώ η Οκτωβριανή Επανάσταση ξέσπασε στις 7 Νοέμβρη 1917.
Ολα αυτά σημαίνουν πως ο Βλ. Πούτιν, για να μπορέσει να εξαπολύσει την αντικομμουνιστική του επίθεση, «έσβησε» μια σειρά ιστορικών γεγονότων. Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι δεν «σκόρπισαν» τα εδάφη της χώρας τους, όπως τους κατηγορεί η αστική προπαγάνδα, αλλά μπόρεσαν να χαράξουν μια τέτοια πολιτική που συγκέντρωσε πάνω σε άλλες ισότιμες και συντροφικές αρχές μεγάλο μέρος των εδαφών της πρώην τσαρικής αυτοκρατορίας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Για την Ιστορία πρέπει να σημειωθεί πως λίγους μήνες μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, στην Ουκρανία υπήρχαν δύο συγκρουόμενες κρατικές οντότητες, η «Ουκρανική Λαϊκή Δημοκρατία», όπου ηγούνταν αστικές και οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις και η οποία συμμάχησε με τους Γερμανούς ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία και η «Ουκρανική Σοβιετική Δημοκρατία», με επικεφαλής τους μπολσεβίκους, που συγκροτήθηκε στο 1ο Πανουκρανικό Συνέδριο των Σοβιέτ (Χάρκοβο, 11-12/12/1917) και η οποία τελικά επικράτησε και στην πορεία εντάχθηκε στην ΕΣΣΔ.2
ΔιαγραφήΗ αποσιώπηση μέσα στη συκοφαντία
Συνεχίζοντας την επίθεση, ο Πούτιν είπε: «Μετά την επανάσταση, το κύριο καθήκον των μπολσεβίκων ήταν να παραμείνουν στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος. Για χάρη αυτού, έκαναν τα πάντα: τόσο στις ταπεινωτικές συνθήκες της Ειρήνης του Μπρεστ σε μια εποχή που η Γερμανία του Κάιζερ και οι σύμμαχοί της βρίσκονταν στη δυσκολότερη στρατιωτική και οικονομική κατάσταση και η έκβαση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν στην πραγματικότητα καθορισμένη, όσο και ικανοποιώντας τις όποιες απαιτήσεις, τις όποιες επιθυμίες των εθνικιστών εντός της χώρας». Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός ο Ρώσος Πρόεδρος επεδίωξε να φέρει αντιμέτωπους τον Λένιν, που σημείωσε πως στήριζε τις υποχωρήσεις στους εθνικιστές, με τον Στάλιν, που δεν ήθελε το ομοσπονδιακό καθεστώς της χώρας.
Καταρχάς για τη Συνθήκη του Μπρεστ (3/3/1918), ο Πούτιν πάλι «ξεχνά» ότι εκείνη την περίοδο οι μπολσεβίκοι πάλευαν τόσο ενάντια στην αντεπανάσταση και στη «λευκή τρομοκρατία», που κι αυτή του «διέφυγε», καθώς και ενάντια στην επέμβαση των 14 καπιταλιστικών κρατών. Ο ίδιος «κρούει ανοιχτές θύρες», όταν λέει ότι κύριο καθήκον των μπολσεβίκων «ήταν να παραμείνουν στην εξουσία». Ο Λένιν έγραφε πως «σ' αυτόν τον μακρόχρονο και δύσκολο αγώνα» Ρώσοι και Ουκρανοί εργάτες «πρέπει να βαδίζουμε ενωμένοι με την πιο στενή συμμαχία, γιατί, δρώντας μεμονωμένοι, ασφαλώς δεν θα τα βγάλουμε πέρα. Οποια και να είναι τα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όποιες και να είναι οι μορφές των κρατικών τους σχέσεων, αυτό δεν είναι και τόσο σπουδαίο, σ' αυτό το ζήτημα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις, σ' αυτό το ζήτημα μπορούμε να δοκιμάσουμε και τούτη κι εκείνη και μια τρίτη λύση, απ' αυτό δεν θα χαθεί η υπόθεση των εργατών και των αγροτών, η υπόθεση της νίκης ενάντια στον καπιταλισμό. Αν όμως δεν μπορέσουμε να διατηρήσουμε την πιο στενή συμμαχία μεταξύ μας... ενάντια στους καπιταλιστές και στους κουλάκους των χωρών μας και όλων των χωρών, τότε η υπόθεση των εργατών θα χαθεί ασφαλώς για πολλά χρόνια, με την έννοια ότι και τη Σοβιετική Ουκρανία και τη Σοβιετική Ρωσία θα μπορέσουν τότε οι καπιταλιστές να τις τσακίσουν και να τις στραγγαλίσουν».3
Δεν έχουμε εδώ την έκταση για να αναφερθούμε ολοκληρωμένα στη συζήτηση ανάμεσα στον Λένιν και στον Στάλιν, για τα ζητήματα της κρατικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ. Ομως ο Στάλιν, για μια μεγάλη περίοδο, ήταν επικεφαλής του σοβιετικού κράτους και του κόμματος των μπολσεβίκων, κατά την οποία διατηρήθηκαν όλα αυτά, που είχε συμφωνήσει, μετά από διεξοδική συζήτηση, με τον Λένιν. Ο ίδιος έγραφε για τις αρχές του κόμματος στο εθνικό ζήτημα: «α) κατηγορηματική άρνηση κάθε μορφής εξαναγκασμού στις σχέσεις των εθνοτήτων, β) αναγνώριση της ισότητας και του κυριαρχικού δικαιώματος των λαών να καθορίζουν μόνοι τις τύχες τους, γ) αναγνώριση της θέσης ότι μια σταθερή ένωση των λαών μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο πάνω στη βάση της συνεργασίας και της ελεύθερης συγκατάθεσης, δ) διακήρυξη της αλήθειας ότι η ένωση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο ύστερα από την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου».4 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γιατί διαλύθηκε η ΕΣΣΔ;
ΔιαγραφήO Bλ. Πούτιν φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον Λένιν και τους μπολσεβίκους για τη διάλυση της ΕΣΣΔ, που ιδρύθηκε ως ισότιμη ένωση Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Ομως, το ζήτημα της διάλυσής της είναι ένα σύνθετο ζήτημα, κι όχι απλώς ζήτημα της ομοσπονδιακής μορφής της, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει ο Ρώσος Πρόεδρος. Εχει να κάνει με όλους εκείνους τους αντικειμενικούς και υποκειμενικούς παράγοντες, εξωτερικούς και εσωτερικούς, που έχει αναδείξει το Κόμμα μας. Η ουσία είναι πως όσο δυνάμωναν οι σοσιαλιστικές σχέσεις λύνονταν προβλήματα, η ΕΣΣΔ ενισχυόταν, άντεξε στην τεράστια δοκιμασία της φασιστικής επίθεσης, παρά τις μεγάλες απώλειες βγήκε νικήτρια. Αντίθετα, όταν επιλέχτηκαν βήματα που αποδυνάμωσαν τις σοσιαλιστικές σχέσεις εμφανίστηκαν κοινωνικές δυνάμεις, που μπόρεσαν να ανατρέψουν με την «περεστρόικα» τον σοσιαλισμό, «ξεθάβοντας» και ενδυναμώνοντας και τους εθνικισμούς. Η ανατροπή του σοσιαλισμού, που οδήγησε στην επιστροφή των λαών της πρώην ΕΣΣΔ στις συνθήκες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων δεν έγινε χωρίς διαπάλη. Σε ποια μεριά ήταν εκείνη την περίοδο ο Βλ. Πούτιν; Η απάντηση είναι γνωστή. Στην «μπάντα» του Γιέλτσιν, που πρωτοστάτησε στη διάλυσή της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Τι κρύβει η αντικομμουνιστική επίθεση
ΔιαγραφήΗ αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Βλ. Πούτιν δεν ήταν τυχαία. Η αστική τάξη της Ρωσίας θεωρεί δική της «σφαίρα επιρροής» για ιστορικούς λόγους μια σειρά από εδάφη και πληθυσμούς της πρώην ΕΣΣΔ. Αυτό επιδιώκει να το «τεκμηριώσει» με την επίθεση στον Λένιν και τους μπολσεβίκους, που δήθεν κακώς έπραξαν πριν από 100 χρόνια, π.χ. «κατασκευάζοντας» και «γιγαντώνοντας» την Ουκρανία, ενώ αυτά τα εδάφη θα έπρεπε, στη βάση αυτής της αστικής προσέγγισης, να ανήκουν στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία. Ετσι ο αντικομμουνισμός αξιοποιείται από την αστική τάξη της Ρωσίας για να αναδείξει την αδηφάγα όρεξη του κεφαλαίου για το ξαναμοίρασμα των εδαφών, του ενεργειακού πλούτου, του ορυκτού πλούτου, των δρόμων των εμπορευμάτων, τον έλεγχο των αγορών. Στόχος το αυγάτισμα των κερδών τους στον σφοδρό ανταγωνισμό τους με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό, όπως είδαμε, στις 24/2 συνοδεύτηκε και με τα προσχήματα της «αποστρατιωτικοποίησης» και του «αντιφασισμού» της Ουκρανίας. Ομως ο αντιφασισμός δεν μπορεί να ταιριάξει με τον αντικομμουνισμό. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται πως ο αντικομμουνισμός πάει χέρι-χέρι και ταιριάζει με τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Τελικά, στον αντικομμουνισμό, στον αντισοβιετισμό είναι εκεί που συμφωνούν και συναντιούνται όλοι, η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, όλοι! Οχι τυχαία, γιατί ενοχλούνται από την πραγματική διέξοδο για τους λαούς, γιατί αυτό είναι που φοβούνται και μάλιστα σε συνθήκες των οξυμένων ανταγωνισμών τους που εκδηλώνονται πια ανοιχτά και με πόλεμο. Την προοπτική οι εργαζόμενοι, οι λαοί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βγουν απ' αυτήν την ιμπεριαλιστική σφαγή με την εξουσία στα χέρια τους. Οσο και να το ξορκίζουν δεν θα το αποφύγουν!
Παραπομπές:
1. Β.Ι. Λένιν: «Η εργατική τάξη και το εθνικό ζήτημα», «Απαντα», τ. 23, σελ. 151
2. Πιο αναλυτικά δες «Η αλήθεια για την Ιστορία της Ουκρανίας», «Ριζοσπάστης» 22/02/22, σελ. 5.
3. Β.Ι. Λένιν: «Γράμμα προς τους εργάτες και τους αγρότες της Ουκρανίας», «Απαντα», τ. 40, σελ. 48.
4. Ι.Β. Στάλιν: «Οι εθνικοί παράγοντες στην ανοικοδόμηση του Κόμματος και του Κράτους», «Απαντα», τ. 5, σελ. 206.
5. Ι.Β. Στάλιν: «Η οργάνωση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας», «Απαντα», τ. 4, σελ.76 - 77.
6. Ι.Β. Στάλιν: «Πραχτικά μέτρα για την εφαρμογή της Απόφασης του 12ου Συνεδρίου στο εθνικό ζήτημα», «Απαντα», τ. 5, σελ. 366.
7. Β.Ι. Λένιν: «Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΡ(μπ) για τη σοβιετική εξουσία στην Ουκρανία», «Απαντα», τ. 39, σελ. 334 - 335.
8. Β.Ι. Λένιν: «Γράμμα προς τους εργάτες και τους αγρότες της Ουκρανίας», «Απαντα», τ. 40, σελ. 45 - 46
9. Β.Ι. Λένιν: «Η εργατική τάξη και το εθνικό ζήτημα», «Απαντα», τ. 23, σελ. 152
*Ο Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ (αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου)https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/287619/otan-o-antikommoynismos-zeygaronei-me-toys-imperialistikoys ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
80 Χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΛΑΣ μπροστά στη φωτιά του Ιμπεριαλιστικού πολέμου που ανάβει στην Ευρώπη τιμάμε όσους θυσιάστηκαν μαζί και τον Πρωτοκαπετάνιο ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ στον απελευθερωτικό Ταξικό πόλεμο της δεκαετίας του 40 χωρίς να διαλέγουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο έχοντας βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα απο εκείνη τη καταστροφή που ήρθε για αυτό ακριβώς τον λόγο με αποτέλεσμα να μη διεκδικήσουμε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Τα 31 χρόνια που πέρασαν μετά το αποκαταστάθηκαν τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά και συνεχίζουμε κρατώντας την σημαία του ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ ψηλά για την ανατροπή του καπιταλισμού με πρωταρχικό στόχο το τσάκισμα των φορέων όλων των οπορτουνιστικών απόψεων σαν 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διαγραφή....Καταρχάς, όσοι έχουν προσέξει και παλαιότερες τοποθετήσεις του Βλ. Πούτιν, γνωρίζουν πως ο ίδιος διατηρεί και καλλιεργεί μια αγιοποιημένη εικόνα για την τσαρική αυτοκρατορία, την οποία ο Λένιν και άλλοι επαναστάτες τη χαρακτήριζαν «φυλακή των λαών». Βεβαίως, αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού όπως έχει πάλι δημόσια δηλώσει ο Πούτιν, τα αγαπημένα βιβλία του είναι αυτά των δύο γνωστών Ρώσων αντικομμουνιστών και βαθιά συντηρητικών φιλοσόφων, Νικολάι Μπερντιάεφ και Ιβάν Ιλίν......... Καλό ξεστράβωμα σε όλους του Σοσιαλφασιστικού καρκίνου. Καλή χώνεψη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα 31 χρόνια που πέρασαν μετά το 1991 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ergatika/2883-maziki-kai-maxitiki-i-kinitopoiisi-tou-savvatou-sto-syntagma Τα Κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τον λαό μακριά απο την συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία. Δεν θα τους περάσει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔιαγραφήΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφρικανοί φοιτητές που προσπαθούν να διαφύγουν στην Πολωνία καταγγέλλουν ρατσιστικές διακρίσεις
https://www.902.gr/eidisi/kosmos/287636/afrikanoi-foitites-poy-prospathoyn-na-diafygoyn-stin-polonia-kataggelloyn
Αυτή είναι η θηριωδία του Καπιταλισμού για αυτό πρέπει να τον ανατρέψουμε με όχημα την κοινωνική συμμαχία. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαιτείται όμως και μια συνολική στρατηγική απάντηση, που θα ανοίγει πανιά στο αντιπολεμικό κίνημα. Η ολομέτωπη επίθεση του Πούτιν στον Λένιν και στους μπολσεβίκους είναι πολλαπλά αποκαλυπτική. Πέρα από την εξυπηρέτηση της μεγαλορώσικης εθνικιστικής αφήγησης, υπογραμμίζει πως εμπόδιο στην προέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αποτελεί ό,τι εξέφρασε ο Οκτώβρης του ’17 και το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος σταμάτησε από τη ρωσική και τη γερμανική επανάσταση. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος μετατράπηκε σε τεράστια αντιφασιστική πάλη και νίκη με την κινητοποίηση εκατομμυρίων και την πρωτοπόρα συμβολή των κομμουνιστών. Η νέα πολεμική απειλή μπορεί να ανατραπεί από την κινητοποίηση των εκατομμυρίων, όπως το αντιπολεμικό κίνημα σε προηγούμενες φάσεις (π.χ. Βιετνάμ, Ιράκ) έπληξε μακροπρόθεσμα τη δυνατότητα μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης σε χώρες της Δύσης. πρωταρχικό όμως γίνεται ξανά αυτό που μας θύμισε ένας Βλαντιμίρ ο… Πούτιν. Για να νικήσουν οι λαοί στον αγώνα κατά του καπιταλισμού και των πολέμων του, απαιτούνται οι «Λένιν» και οι «μπολσεβίκοι» της νέας εποχής, ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κίνημα.https://prin.gr/2022/02/antipolemiko/.. Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ στο πλευρό του ΠΟΥΤΙΝ στον Αντικομουνισμό ενάντια στους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Στον 1ο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο η επανάσταση το 1917 νίκησε με γραμμή Κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός που ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Αντίθετα η Γερμανική επανάσταση πνίγηκε στο αίμα απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ που έφτιαξε τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Στον 20 παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ο οπορτουνισμός επικράτησε στην Κ.Δ ΤΟ 1935 και κατέστρεψε τα πάντα με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια. Επίσης ο οπορτουνισμός επικράτησε ΕΠΙΣΗΜΑ στην ΕΣΣΔ την 5η Μάρτη του 1953 με τον ...θάνατο... του ΣΤΑΛΙΝ και κατέστρεψε τα πάντα. Αρα ο Σοσιαλισμός θα νικήσει ξανά μόνο με την γραμμή Κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ τσακίζοντας τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διαγραφή