Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Καμία εμπιστοσύνη του λαού στο αστικό κράτος που είναι διαχρονικά εχθρικό απέναντί του


Ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος που διαχρονικά δείχνει ότι είναι εχθρικό απέναντί του. Το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός σώζει τον λαό και αυτό φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές που τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν στην οργάνωση και στην υποστήριξη της προσπάθειας να σβήσουν οι πυρκαγιές και να σωθεί ο κόσμος, τόνισε η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου για τις καταστροφικές πυρκαγιές, σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως ανάφερε η Α. Κτενά εδώ και δύο εβδομάδες ο λαός σε όλη τη χώρα βιώνει ένα έγκλημα διαρκείας, τα αποτελέσματα μια εγκληματικής πολιτικής που έχει να κάνει με τον ίδιο τον τρόπο που το ίδιο το αστικό κράτος, επιτελικό ή όχι, αντιλαμβάνεται την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού. 

Είδαμε, συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ, τραγικές ελλείψεις σε πόρους και σε ανθρώπους, χιλιάδες τα κενά στην πυροσβεστική, είδαμε την εγκληματική ΠΝΠ που ψηφίστηκε στην Βουλή που μεταφέρει ανθρώπους από την Πυροσβεστική για να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ, που επίσης καταρρέει, και την ίδια στιγμή που καιγόταν κυριολεκτικά η χώρα βλέπουμε και την επιχείρηση για να γίνει έξωση στα Πατήσια, όπου εκεί αντέδρασε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός με ΜΑΤ κλπ. για να εμποδίσει τον κόσμο να πάει να συμπαρασταθεί στην γυναίκα εναντίον της οποίας έκαναν έξωση.

Αυτό για εμάς, υπογράμμισε η Α. Κτενά είναι στρατηγική επιλογή, του πως και που και για ποιον διατάσεις τους κρατικούς πόρους και το πως σχεδιάζεις την λειτουργία αυτού του κράτους.

Αναφερόμενη στην μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική και στη Νέα Αγχίαλο επεσήμανε την πιθανότητα ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος και το τι σημαίνει αυτό για τις αυτές τις περιοχές. Θα θρηνήσουμε μια τραγωδία έτσι και συμβεί κάτι ένα τέτοιο ατύχημα και παρότι έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει δεν έχει γίνει τίποτα, κατέληξε η Α. Κτενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου