Χιλιάδες κόσμου επί τρεις μέρες «κοκκίνισαν» το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στην συγκλονιστική συμμετοχή στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στις συναυλίες και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες.
Συγκίνησαν οι φίλοι του «Κόκκινου Αεροστάτου» με το τραγούδι τους
Το πιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και του «Κόκκινου Αερόστατου», που ανέβηκαν στην Κεντρική Σκηνή, του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Θεσσαλονίκη, για να τραγουδήσουν το τραγούδι της φετινής κατασκήνωσης στο Νεστόριο, με το οποίο τίμησαν τον αγώνα του ΔΣΕ.
Πάνω στη μελωδία του «Μικρόκοσμου» του Θάνου Μικρούτσικου τραγούδησαν με χάρη, συγκινώντας όσους είχαν την τύχη να τους απολαύσουν.
«…θα πείτε είμαστε πολύ μικροί, μα τα πιστεύω μας μεγάλα/ Ε το
λοιπόν όσο μικροί κι αν είμαστε/ Την ιστορία μας εμείς καλά την
ξέρουμε!/ Για εμάς το λοιπόν το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο
μυστηριακό και πιο μεγάλο/ Ηταν του ΔΣΕ παιδιά που πολέμησαν και χάθηκαν
στο Γράμμο/ Για εμάς το λοιπόν το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο
μυστηριακό και πιο μεγάλο/ είν’ τα σκοτάδια μας να γίνουν ένα φως./Μες
στο σκοτάδι αυτό να ρίξουμε μια λάμψη».
Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου σι συναυλίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα
Με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκαν τη Νατάσσα Μποφίλιου επί σκηνής!
Τους ανταπέδωσε το καλωσόρισμα χαρίζοντας τους τη μελωδική της φωνή και τονίζοντας: «Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη ευλογία μέσα σε αυτή την τραγικότητα των στιγμών να στεκόμαστε μπροστά σε ανθρώπους με καθαρά μάτια και καθαρά πρόσωπα και να μοιραζόμαστε μέσα από τη μουσική τις αγωνίες, τις ανάγκες μας και τους αγώνες μας! Δεν σας κρύβω ότι μας είναι λίγο δύσκολο εμείς να είμαστε εδώ, να παίζουμε και κάπου πολύ κοντά σε μας να σουλατσάρουν οι ιθύνοντες αυτής της τραγικής κατάστασης και των τραγικών πολιτικών ... αλλά από την άλλη εμείς είμαστε εδώ, σε αυτή τη σκηνή μαζί σας, σε αυτό το εμβληματικά πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ και θα παίξουμε για σας μουσική με την αισιοδοξία που γεννάνε τα όνειρα, οι αγώνες και η ελπίδα ότι τις μέρες που θέλουμε τις φτιάχνουμε»...
Νωρίτερα, Ο Κ. Καρμπάς και Γ. Αετόπουλος έκλεισαν το πρόγραμμά τους στην κεντρική σκηνή με το τραγούδι που έχει γράψει ο δεύτερος για τα 100 χρόνια του Κόμματος με τίτλο «100 περάσαν χρόνια», καταχειροκροτούμενοι απ’ τους χιλιάδες συγκεντρωμένους.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες σκηνές, όπου για μια ακόμη βραδιά επικράτησε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Ο Γιώργος Μαργαρίτης στην Λαϊκή Σκηνή, η Marseaux στην Μαθητική Σκηνή. Στη νεανική σκηνή, δεν χρειάστηκε καν να «ακουστεί η λέξη φωτιά» ώστε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο να ξεσπάσει μαζί με τα Μωρά στη Φωτιά.
Συζήτηση: «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική»
Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μια σειρά κρίσιμα και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν το λαό της πόλης, παρουσιάσθηκαν μέσα από μια ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σημερινής, δεύτερης, ημέρας του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.
Η συζήτηση είχε θέμα «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Συμμετείχαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Νέοι, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις που έφεραν στο επίκεντρο τα προβλήματα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία, τη λαϊκή και φοιτητική στέγη, τις αθλητικές υποδομές και τα σχολεία, κ.α. Αλλά και γιατί οι νέοι να πάνε να ψηφίσουν και γιατί να επιλέξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου