Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αγιοποιεί το νόμο Κατρούγκαλου και διορθώνει τα σημεία που έκρινε αντισυνταγματικά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι παραγράφει τις απώλειες που είχαν οι συνταξιούχοι πριν και κατά την κρίση και τόνισε ότι πρέπει να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των
ασφαλιστικών ταμείων, να πληρώσουν το κόστος κράτος και εργοδοσία, να αναπληρωθούν οι απώλειες στις συντάξεις, να επανέλθουν 13η και 14η σύνταξη κανονικά και όχι σαν επιδόματα.
Ανέφερε ότι τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν την περίοδο της κρίσης και αφορούν και την απασχόληση και τη συνταξιοδότηση ο πυρήνας τους πρωτοσχεδιάστηκε τη δεκαετία του ‘70 στην τότε καπιταλιστική κρίση όταν αποφασίστηκε να τερματιστούν οι εργατικές κατακτήσεις που υπήρχαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το καπιταλιστικό σύστημα να μπει σε νέα φάση με φτηνή εργατική δύναμη. Συμπλήρωσε πως τα μέτρα πρωτοεφαρμόστηκαν στη Χιλή και έπειτα από όλες τις κυβερνήσεις και καυτηρίασε τη στάση δυνάμεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκούσαν κριτική μόνο σε κυβερνήσεις τύπου Θάτσερ για να αθωώσουν το σύστημα.
Χαρακτήρισε προκλητικό το επιχείρημα του υπουργού Εργασίας ότι θα πάρουν αύξηση όσοι εργάζονται για πολλά χρόνια, πάνω από 30 και 40 χρόνια. Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι ο χρόνος εργασίας δεν εξαρτάται από τον εργαζόμενο, λόγω της ανεργίας -επίσημης και πραγματικής- και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Τόνισε πως σήμερα για να ανατραπούν αυτά τα μέτρα ή για να περιοριστούν οι συνέπειές τους χρειάζεται ένα εργατικό - λαϊκό κίνημα που δεν έχει καμία σχέση με τη ΓΣΕΕ που κατακτήσατε στο συνέδριό της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου