Το έργο με τίτλο «Η απόλυτη συγκάλυψη» συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Και όπως όλα δείχνουν το «σίριαλ» θα είναι σύντομο, αφού από μέρα σε μέρα αναμένεται να πέσουν και οι «τίτλοι τέλους»...
Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς την εξέλιξη μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, όπου φάνηκαν εξαρχής οι προθέσεις για συσκότιση, αφήνοντας «εκτός κάδρου» το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, επιτρέποντας την παρακολούθηση των πάντων και το γενικευμένο φακέλωμα του λαού.
Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο - και κυρίως η επίκληση της «εχεμύθειας» και του «απορρήτου», για λόγους «εθνικής ασφάλειας» - χρησιμοποιήθηκε και για τη συγκάλυψη όλων των σοβαρών πλευρών που σχετίζονται με τις υποκλοπές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ.
Εκεί όμως που η συσκότιση «βγάζει μάτι», είναι η υπόθεση των «συνακροάσεων» σε βάρος του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2019.
Με ευθύνη της ΝΔ και όλων των υπόλοιπων κομμάτων, η Εξεταστική έκανε για άλλη μια φορά «γαργάρα» τα πολύ σοβαρά στοιχεία που έχει αποκαλύψει κατά καιρούς το ΚΚΕ, αλλά και όσα προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων στην ίδια την Επιτροπή.
Τι κι αν υπήρξε - σύμφωνα με πληροφορίες - η αναφορά του τότε διοικητή της ΕΥΠ ότι από την εμπειρία άλλων υπηρεσιών και μεγάλων παρόχων στο εξωτερικό, τα όσα έγιναν σε βάρος του ΚΚΕ «όπως περιγράφονται ότι συνέβαιναν», θα πρέπει να ήταν «κάτι πολύ μεγάλο και πολύ έξω από τις δυνατότητες των ελληνικών υπηρεσιών»!
Τσιμουδιά και «θάψιμο», ειδικά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν την πρώτη ευθύνη.
Είχε προηγηθεί εξάλλου η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή, που επέβαλε ελεγχόμενο και ανώδυνο κατάλογο μαρτύρων, αποκλείοντας όλες τις προτάσεις του ΚΚΕ, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία με συνοπτικές διαδικασίες.
Τα ρέστα τους έδωσαν όλα τα κόμματα για να μείνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, που αποκάλυψε το ΚΚΕ και το οποίο καθιστά τους πάντες εν δυνάμει ύποπτους και υποψήφιους προς παρακολούθηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «αλλαγές» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, δεν ακουμπούν ούτε μια παρωνυχίδα αυτού του βούρκου, που «πατάει» σε αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ και στο στόχαστρο έχει τον λαό, τις διεκδικήσεις και την οργανωμένη πάλη του.
Δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο, αντίθετα ενισχύουν τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς, στους οποίους εμπλέκονται κρατικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ως προς αυτό, είναι αποκαλυπτική η προσπάθεια όλων να μείνουν στο σκοτάδι ο ρόλος και η δράση της ΔΙΔΑΠ (Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών), η οποία φαίνεται να αποκτά αυξημένες αρμοδιότητες και να παίζει τον ρόλο του συντονιστή των κρατικών υπηρεσιών παρακολούθησης.
Η λέξη «ΔΙΔΑΠ» δεν έχει ακουστεί από κανένα κόμμα, με εξαίρεση το ΚΚΕ, από τις αρχές Αυγούστου που προέκυψε το θέμα των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οσο για τις «ανεξάρτητες» αρχές, ξεγυμνώθηκαν εντελώς και αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους ως ο «φερετζές» των παρακολουθήσεων.
Τώρα που η Εξεταστική πλησιάζει στο τέλος της, είναι βέβαιο ότι ο καβγάς τους θα μεταφερθεί στην «αρένα» των πορισμάτων, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση συσκότισης των πιο σοβαρών και ουσιαστικών πτυχών της υπόθεσης, όπως έγινε μέχρι τώρα.
Απέναντι λοιπόν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων αστικών κομμάτων και των μηχανισμών του συστήματος, ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί.
Ούτε να δεχτεί να τον κοροϊδεύουν, παρουσιάζοντας την ΕΥΠ και τους άλλους σκοτεινούς μηχανισμούς ως «ευαγή ιδρύματα», που δρουν τάχα για την ασφάλειά του, όταν όλο το πλαίσιο λειτουργίας τους «ζει και αναπνέει» για να θωρακίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι στον «εχθρό λαό».
Με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια! Παλεύοντας όχι μόνο για την κατάργηση των αντιδραστικών Οδηγιών και νόμων, αλλά και για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που έχει μόνιμα στο στόχαστρο τα λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου