Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

«Συντονισμό» ζητά ο Γερμανός καγκελάριος για την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία


Την ανάγκη «συντονισμού» για την παράδοση όπλων στον ουκρανικό στρατό ζητά ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, την ώρα που έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση για την αποστολή και αρμάτων μάχης «Leopard 2» στον ουκρανικό στρατό.

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση για αποστολή περίπου 40 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης «Marder» και μιας συστοιχίας αεράμυνας «Patriot», έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το ενδεχόμενο αποστολής στο Κίεβο σύγχρονων αρμάτων μάχης «Leopard», που είναι ισχυρότερα.

«Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί» αυτή η πιθανότητα, δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών (Πράσινος), Ρ. Χάμπεκ. Παράλληλα ο γερμανικός Τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα για «τα "Leopard 2" που είναι το νούμερο 1 του γερμανικού στρατού και σε αντίθεση με το "Marder" είναι ικανά για μονομαχία», όπως έγραψε η «Bild».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως πως το Βερολίνο δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να στείλει «Leopard 2» στην Ουκρανία. 

Η Γερμανία «δεν θα ενεργήσει μόνη της», δήλωσε ο καγκελάριος Σολτς σε εκδήλωση του κόμματός του, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). «Η Γερμανία θα είναι πάντα ενωμένη με τους φίλους και τους συμμάχους της (...) οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανεύθυνο σε αυτή την τόσο επικίνδυνη κατάσταση», είπε. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Ριζοσπάστη»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου