Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Δεν κρατιούνται


Την ώρα που η «εν αναμονή» κυβέρνηση της ΝΔ «δεν κρατιέται» να βάλει μπροστά το βαρύ αντιλαϊκό της πρόγραμμα, με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, η «δημιουργική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει, μιλώντας για «κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη», που «άλλα δεσμεύεται στις Βρυξέλλες και άλλα τάζει στους Έλληνες ψηφοφόρους».

Τι, αλήθεια, από την ολοφάνερη ατζέντα των 350 αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, που περιέχονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, δεν είδε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποια ακριβώς από τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο, από την επιτάχυνση των πλειστηριασμών έως τη φοροεπέλαση στους επαγγελματίες και συνολικά στον λαό, δεν πρόσεξαν οι «ανοιχτομάτηδες» του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο μάλλον όταν ομολογούν «φόρα παρτίδα» ότι αν εκλέγονταν εκείνοι στην κυβέρνηση, θα κατέθεταν το δικό τους Μεσοπρόθεσμο, πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ!

Να λοιπόν ποια είναι η χρήσιμη για το κεφάλαιο και το σύστημα αντιπολίτευση, που «σηκώνει μανίκια» από τώρα για να εμπεδωθεί ακόμα πιο βαθιά στον λαό η αντίληψη ότι η σημερινή βαρβαρότητα είναι μονόδρομος και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να διαλέγει ποιος θα τη διαχειριστεί. Αυτό έκανε και τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας «αβάντα» στη ΝΔ, νεκρανασταίνοντας έως και το ΠΑΣΟΚ. Να γιατί τον σχεδιασμό όλων αυτών, που έρχονται «με φόρα» να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή κλιμάκωση με μοιρασμένους ρόλους, μπορεί να βγάλει από τις ράγες μόνο ο λαός, με τον αγώνα του και με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό δικό του στήριγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου