Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

«Πυρηνική απειλή» θεωρεί η Ρωσία την αποστολή F-16 στο Κίεβο!


Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα παραλάβει και θα χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16, που είναι ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως «δυτική απειλή στο πυρηνικό πεδίο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lenta.ru.

«Ένα παράδειγμα μιας εξαιρετικά επικίνδυνης εξέλιξης των γεγονότων είναι τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε πως η Μόσχα έχει ενημερώσει «τις πυρηνικές δυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Καμία διαβεβαίωση δεν θα βοηθήσει εδώ».

«Θα θεωρήσουμε το ίδιο το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τέτοια συστήματα ως απειλή από τη Δύση στο πεδίο των πυρηνικών», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι του ΝΑΤΟ δημιουργούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία και αυτό είναι γεμάτο με καταστροφικές συνέπειες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Χιροσίμα στις 21 Μαΐου ότι η Δύση σχεδιάζει να ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης F-16.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα συζητήσουν τη λίστα των πιθανών χωρών που θα μπορούσαν να παραδώσουν F-16 στο Κίεβο τους επόμενους μήνες.

(Πηγή: TASS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου