Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Καταγγέλλει τη νέα άθλια μεθόδευση σε βάρος της Κούβας


Τη νέα άθλια μεθόδευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος: «Εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ καταγγέλλουμε στους λαούς του κόσμου τη νέα απαράδεκτη μεθόδευση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος της Κούβας.

Αποδεικνύεται ξανά, και με αυτό το ψήφισμα, ότι διαχρονικός στόχος της ΕΕ είναι να υπονομεύσει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού.

Σε αυτό αποσκοπεί και η απαίτηση του σημερινού ψηφίσματος να εφαρμοστούν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του λαού της Κούβας. Ενός λαού που για πάνω από 6 δεκαετίες υποφέρει από τον εγκληματικό αποκλεισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, από τις εκατοντάδες κυρώσεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα του λαού, τις κατακτήσεις της επανάστασης, στερούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Εκφράζουμε τη μαχητική αλληλεγγύη μας στην Κούβα και το λαό της. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την άμεση κατάργηση του αποκλεισμού, όλων των κυρώσεων και μέτρων σε βάρος της Κούβας, για την αναγνώριση του δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίζει το μέλλον του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου