Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Κανένα «άγχος» για τα γεράκια του πολέμου


Οταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε την ημερομηνία των εκλογών, έλεγε ανάμεσα σε άλλα πως αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες, αυτές θα στηθούν στις 2 Ιούλη, «ώστε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τη χώρα».

Το θυμηθήκαμε διαβάζοντας τις αναλύσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το «τι μήνυμα στέλνουν οι συναντήσεις Μπλίνκεν και Σολτς με τον Αλέξη Τσίπρα», αλλά και διάφορες μικρές ειδήσεις, όπως για το σεμινάριο που διοργανώνει στο Πάντειο η αμερικάνικη πρεσβεία με θέμα «τον ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ» και ομιλητή τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Καλπαδάκη.

Αν μη τι άλλο, «βγάζει μάτι» ότι κανένα «άγχος» δεν έχουν τα γεράκια του πολέμου για το ποιος στις 22 Μάη ή στις 3 Ιούλη θα εκπροσωπεί την αστική τάξη στις νέες αποστολές εμπλοκής στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στα ιμπεριαλιστικά παζάρια και στις επικίνδυνες διευθετήσεις που τις συνοδεύουν.

Και αυτό το στοιχείο του «κοινού προγράμματος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου: Το πραγματικό δίλημμα για τον λαό αφορά το ποιος θα βρεθεί μαζί του και απέναντι σε όσους τον σέρνουν σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Γι' αυτό την επόμενη μέρα χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου