Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Το σημερινό ποτάμι να πλημμυρίσει με χιλιάδες ψηφοδέλτια του ΚΚΕ τις κάλπες

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα...

Η μέρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Η μέρα που τα ραντεβού που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δήμους, στις συγκεντρώσεις, στις συσκέψεις, στις διαδηλώσεις, θα μετατραπεί σε μια μεγάλη συνάντηση όλων όσοι δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό.

Εκεί να συναντηθούμε και πάλι οι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, μαζί με τα παιδιά μας, με τις νέες και τους νέους, στο κέντρο της Αθήνας.

Να είμαστε εκεί που χτυπά η καρδιά της ελπίδας, της οργάνωσης, της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης.

Να είμαστε εκεί γιατί η μέρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης είναι μέρα λαϊκής διαδήλωσης, που θα στείλει το αποφασιστικό μήνυμα και κάλεσμα του ΚΚΕ από την πρωτεύουσα σε όλη τη χώρα: Με το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά στις εκλογές της Κυριακής, δυναμώνουμε τον δρόμο του αγώνα, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ να συναντηθούμε και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, όλοι όσοι βαδίσαμε μαζί τον δρόμο του αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, στα συλλαλητήρια, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα που υλοποίησε για τα συμφέροντα των λίγων, πολλά από τα οποία ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Οι εργατοϋπάλληλοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που καθημερινά ήταν πλάι πλάι με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, αντιπάλεψαν την εργοδοσία, το εχθρικό για τον λαό κράτος, τα έβαλαν με την καταστολή και την τρομοκρατία και βγήκαν νικητές, ακύρωσαν στην πράξη αντεργατικούς νόμους, απέσπασαν κατακτήσεις, βελτίωσαν τους συσχετισμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες.

Οι νέες και οι νέοι, οι φοιτητές που έδιωξαν με τον αγώνα τους την πανεπιστημιακή αστυνομία, οργάνωσαν από καλύτερες θέσεις την πάλη τους για σπουδές με δικαιώματα, πτυχίο με αξία, διεκδίκησαν και έγιναν φοιτητές ξανά απέναντι στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Στο Σύνταγμα είναι η θέση όλων των φοιτητών, που είναι και νιώθουν νικητές μετά τη μεγάλη νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, που άφησαν για 2η χρονιά τη ΔΑΠ στη δεύτερη θέση, γκρεμίζοντάς την, και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια να αναμετριούνται με τα λευκά.

Σήμερα στο Σύνταγμα είναι η θέση των μαθητών, που με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους ακούστηκε δυνατά ότι κάτω από τη μάσκα έχουν φωνή, οι μαθητές που διεκδικούν σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Οι μαθητές που απέναντι στο έγκλημα στα Τέμπη φώναξαν ότι «το έγκλημα έχει ιστορία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία» και ορκίστηκαν ότι θα πάρουν εκδίκηση «για σένανε μικρέ» με τον αγώνα τους, για να εκπληρώσουν τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής που έχουν μπροστά τους. Η θέση τους είναι εκεί, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γιατί πια ξέρουν να μην πέφτουν σε παγίδες και μεγάλα λόγια, αυτών που επιχειρούν να καπηλευτούν όλα όσα οι ίδιοι με τους αγώνες τους καταφέρνουν. Ξέρουν να διακρίνουν φίλους από εχθρούς, είδαν και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια ποιος στέκεται στο πλάι τους και ποιος απέναντί τους στον αγώνα τους που απαιτούν ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις, χωρίς κόφτες κάθε είδους ανάλογα με το πόσο βαστάει η τσέπη της οικογένειας του καθένα. Μαζί τους εκεί είναι και η θέση των σπουδαστών των ΙΕΚ, των νέων ανέργων, που καταδικάζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν και επιδιώκουν να ξανακυβερνήσουν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, σε γνώσεις με ημερομηνία λήξης, απλήρωτες πρακτικές, επιδόματα ανεργίας με το σταγονόμετρο.

Να συναντηθούμε στο Σύνταγμα με όλους όσους ήρθαμε αυτό το διάστημα σε επαφή μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, εκεί που οι κομμουνιστές ήταν στην πρώτη γραμμή για να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, για να προστατευτεί το εισόδημα των επαγγελματιών ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια, για να προστατευτεί το βιος του λαού από τους πλειστηριασμούς των κορακιών, για να πηγαίνουν τα παιδιά μας με ασφάλεια στο σχολείο και να μην είμαστε με το άγχος αν θα βρέξει σοβάδες. Ολους αυτούς τους λαϊκούς ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τραβάμε τα ίδια ζόρια, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, που μπορεί να μην έχουμε προλάβει να συζητήσουμε διεξοδικά μαζί τους για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, τους καλούμε να συμμετάσχουν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος. Για να ακούσουν από πρώτο χέρι, από το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ, και όχι από διάφορους που με σκοπιμότητα είτε αποσιωπούν, είτε διαστρεβλώνουν, είτε συκοφαντούν το ΚΚΕ.

Το απόγευμα, στο Σύνταγμα έχουν τη θέση τους όλοι όσοι κάνουν το αποφασιστικό βήμα και εγκαταλείπουν προηγούμενες πολιτικές επιλογές, γιατί βλέπουν ότι η λογική του μικρότερου κακού πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο. Και τώρα αποφασίζουν να επιλέξουν το καλύτερο καλό, με ΚΚΕ πιο δυνατό, απορρίπτοντας εκβιασμούς και διλήμματα ξένα προς τα συμφέροντά τους.

Στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση να συναντηθούμε με όσους ακόμα σκέφτονται τι επιλογή να κάνουν την Κυριακή στην κάλπη. Που αναγνωρίζουν τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, αλλά κάτω από το βάρος του αρνητικού ακόμα συσχετισμού προβληματίζονται για το τι μπορεί να γίνει και πώς. Για όλους αυτούς τους λαϊκούς ανθρώπους το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά, τους απευθυνόμαστε κοιτώντας τους στα μάτια και καλώντας τους να κάνουν το βήμα, παρά τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ θα είναι επιλογή που δεν θα τη μετανιώσουν. Τους όποιους ενδοιασμούς δεν τους κρύβουμε κάτω από το χαλί, αλλά θα τους συζητήσουμε, θα τους αφουγκραστούμε, θα τους λύνουμε μαζί στον κοινό βηματισμό μας στον δρόμο του αγώνα, μέσα στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, στις συλλογικές διαδικασίες, για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Γιατί αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι ποιος θα αντιπαλέψει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση και αν έχει. Και το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί έχει πολιτική και θέσεις που δεν χωράνε στον στενό κορσέ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της δημοσιονομικής σταθερότητας. Εχει πρόταση γνήσιας εργατικής - λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης, γι' αυτό και σήμερα αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, έχοντας το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν δεσμεύεται από επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως όλα τα άλλα κόμματα του συστήματος της βαρβαρότητας.

Σήμερα στο Σύνταγμα είναι η θέση όσων είναι και νιώθουν αριστεροί. Ολων αυτών που βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός όπως και οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, έχουν νεύρο, κινήματα αναγεννιούνται από τις στάχτες τους στέλνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα.

Σήμερα στο Σύνταγμα να είμαστε όλοι εκεί, με οργή, με καρδιά, με μυαλό, με τη φωνή και την παρουσία μας, να στείλουμε μήνυμα μεγάλης και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. Η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα γίνει το εφαλτήριο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις τις τρεις τελευταίες μέρες μέχρι τις εκλογές ακόμα περισσότεροι, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο της ασπίδας για το σήμερα και της ελπίδας για το αύριο παντού. Με τη μαζική μας παρουσία στέλνουμε μήνυμα μάχης και την ίδια τη μέρα των εκλογών, στα εκλογικά κέντρα, για να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, αχρηστεύοντας τους εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος.

Δίνουμε όλοι μαζί τον καλύτερό μας εαυτό, για να γίνει η πραγματική έκπληξη, για να φτάσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά. Ετσι θα χαμογελάσει ο εργαζόμενος λαός, οι νέοι και οι νέες, και όλοι μαζί θα γεμίσουμε δύναμη για την επόμενη μέρα, που μπορεί και θα είναι διαφορετική με ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό!


Του
Μάκη ΜΑΚΡΗ*
*Ο Μ. Μακρής είναι μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου