Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ ΚΝΕ: υλικά από την αντιδικτατορική πάλη

Ο τετρασέλιδος «ΟΔΗΓΗΤΗΣ» με ημερομηνία Νοέμβρης 1973, η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με ημερομηνία «16 του Νοέμβρη 1973»

«Η ΕΣΑ υπό την διεύθυνση του Ιωαννίδη απειλεί ότι ‘θα πιει το αίμα’ των κρατουμένων πατριωτών. Το καθεστώς του πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου κλονίστηκε ανεπανόρθωτα. Το αίμα των εκατοντάδων πατριωτών υπονόμευσε το καθεστώς και γι’ αυτό έπρεπε να αλλάξει κάτι. Έτσι σκηνοθετήθηκε η νέα δήθεν ‘επέμβαση’ του στρατού, υπό την πρωτοκαθεδρία του αρχιβασανιστή Ιωαννίδη και τέως αρχιστρατοδίκη Γκιζίκη. Δεν πρόκειται για καινούργια
επέμβαση αλλά για συνέχιση της παλιάς με απλή αλλαγή φρουράς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού.»


Σε άλλο άρθρο με τίτλο «ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»: «Όπως αναφέρεται και στη Προκήρυξη του ΚΣ της ΚΝΕ οι νεκροί των τελευταίων αγώνων του λαού είναι πολλοί περισσότεροι από τους 99 που ο θάνατός τους έχει επιβεβαιωθεί. Παραθέτουμε τα ονόματα των αγωνιστών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες των οργάνων της χούντας να τα αποκρύψουν, ακόμα και απειλώντας τους συγγενείς των θυμάτων με νέες δολοφονίες»
 
Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,
της 16ης του Νοέμβρη 1973

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ, 
την 17η του Νοέμβρη του 1973

Τρικ που κυκλοφόρησε η ΚΝΕ







Από την ειδική έκθεση ντοκουμέντων και υλικών, του ΚΚΕ, από την αντιδικτατορική πάλη 



  








Κάλεσμασυμμετοχής στον γιορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου