Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης… »

Σε νέες δημόσιες δηλώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού για όσους κοινωνήσουν, αναφέροντας μάλιστα ότι… «εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης, είναι η έννοια του μυστηρίου, η οποία είναι πάνω από την επιστήμη» (!) προχώρησε χτες η λοιμωξιολόγος και μέλος της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας Ελένη Γιαμαρέλλου.
Απέναντι σε τέτοιες αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις, διατηρεί στο ακέραιο την επικαιρότητά της η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή παλιότερες αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις, στην αρχή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, όταν και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς

(…) Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ) όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου