Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Πολύμορφη δραστηριότητα Φοιτητικών Συλλόγων ενόψει της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης προχωρούν σε πλούσια δράση μπροστά στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τη δημοσίευση της απόφασης στις 7 του Οκτώβρη. «Ο αγώνας απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και του φασισμού χρειάζεται να συνδέεται με την πάλη για συνολική βελτίωση των όρων σπουδών, δουλειάς και ζωής κάθε νέου ανθρώπου», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και πραγματοποιούν την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από κοινού με Εργατικά Σωματεία και φορείς στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Συγκεκριμένα στο κείμενο - κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια καθυστερήσεων, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, θα δημοσιευτεί η απόφαση για τη δίκη της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει Χρυσή Αυγή γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Σημαίνει όμως και ολόπλευρη στήριξη των αφεντικών στα σχέδιά τους, όπως άλλωστε έκαναν με την οργάνωση δουλεμπορικού γραφείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να βρίσκουν οι εφοπλιστές φθηνό εργατικό δυναμικό, όπως έγινε και με την προσπάθεια καταστολής των δίκαιων απεργιακών κινητοποιήσεων για υπογραφή ΣΣΕ των εργαζομένων στη "Cosco", όπως κάνουν σε κάθε χώρο δουλειάς αφού είναι τα "μάτια" και τα "αυτιά" της εργοδοσίας.

Είναι οι ίδιοι που δεν βγάζουν "τσιμουδιά" για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή αλλά σπέρνουν το μίσος για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζί! Τους απομονώνουμε δυναμώνοντας τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα για όλους!

Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτοί και η εγκληματική τους ιδεολογία δεν θα βρουν χώρο στις σχολές μας, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους ψυχαγωγίας της νεολαίας! Ο λαός και η νεολαία, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης!

Ξέρουμε ότι είναι η οργανωμένη μας δράση και ο αγώνας που φοβούνται. Καλούμε λοιπόν τα εργατικά σωματεία, τα συνδικάτα, τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς της πόλης σε κοινό αγώνα!».

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/64-tis-sindaxis-2/2488-na-katadikastei-i-xrysi-avgi-os-egklimatiki-organosi Η Χρυσή αυγή και ο Φασισμός είναι μία απο τις εφεδρείες του καπιταλισμού και έχουν αποστολή να προστατεύουν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Είναι το ΑΝΟΙΧΤΑ δολοφονικό τους χέρι. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων με πιό ύπουλο και επικίνδυνο τρόπο απο το δίδυμο αδελφάκι τους τον φασισμό. Ο Φασισμός αντιμετωπίζεται μέ ένα και μοναδικό τρόπο. Τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού μέσα στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με στόχο την Εργατική λαική εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου αφού πρώτα έχουν τσακίσει τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων που είναι η αστική τάξη με οπορτουνιστική προβιά. Αν δεν το κάνουν η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Το παράδειγμα του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην σφαγή τα λέει όλα. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου