Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις


Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που υποκινεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1, το μεσημέρι της Δευτέρας, σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις.

Ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε πως οι ίδιοι οι μαθητές λένε πως αυτό που τους βγάζει στους δρόμους, είναι η κυβερνητική πολιτική, η κατάσταση με την οποία άνοιξαν τα σχολεία και πρόσθεσε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να απασχολεί την κοινωνία η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δεν χρειάζεται κάποιον «υποκινητή» για βγουν στο δρόμο.

Επίσης, σημείωσε πως η σοβαρότητα του προβλήματος φαίνεται από το γεγονός ότι τέτοιας έντασης και έκτασης καταλήψεις έχουν να γίνουν από το 1998, ενώ ανέδειξε και την υποκρισία της κυβέρνησης που μιλά για την ανάγκη να είναι ανοιχτά τα σχολεία, την ώρα που κρατά τα Πανεπιστήμια κλειστά!

Τέλος, απαντώντας στον έμμεσο ισχυρισμό του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ ότι οι καταλήψεις είναι «παράνομες», ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε ότι παράνομος με βάση τον μέγιστο αριθμό των 9 ατόμων που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ο συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες, παράνομοι είναι οι 25 μαθητές μέσα στην τάξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου