Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των σωματείων και στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις τους, εκφράστηκα δυνατά η απόφαση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης προς όφελος των κερδών του κεφαλαίου.
Στο χώρο της συγκέντρωσης, στο Άγαλμα Βενιζέλου, πήραν τη θέση τους οι εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους της βιομηχανίας, του εμπορίου, των υπηρεσιών αλλά και του δημοσίου συγκροτημένα με τα Σωματεία με τα πανό και τις σημαίες τους. «Καλύψτε τα κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας - ΟΧΙ την εργοδοσία και τα κέρδη τους» ανέφερε το πανό του ΣΕΤΗΠ. «Τέρμα πια στις θυσίες για τα κέρδη τους - Αγώνας τώρα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», διαμήνυε το πανό του ΣΕΤΕΠΕ. Εκεί με το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και το Σωματείο του ΑΧΕΠΑ. Μαχητικό παρόν έδωσαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις διεκδικήσεις τους για λεφτά για την παιδεία και ασφαλή λειτουργία των σχολών.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Διονύσης Κωφός μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενος στην εταιρεία MLS, οι εργαζόμενοι της οποίας σήμερα με στάση εργασίας και συγκέντρωση απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και σταθερό - πλήρες ωράριο. (δείτε εδώ video).
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάριος Μωϋσίδης από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων σε κοινοπραξία εργολάβων που λειτουργεί τη λέσχη του ΑΠΘ, ένας κλάδος που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους. (δείτε εδώ video).
Στην κεντρική ομιλία, ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «οι ταξικές δυνάμεις, το οργανωμένο κίνημα, ήταν και παραμένουν οι εγγυητές ότι υπάρχει η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές όπου τα δικά μας θα είναι δικά μας, όπου θα ζούμε ειρηνικά με τους λαούς των άλλων χωρών, όπου θα εργαζόμαστε και θα ζούμε ανθρώπινα. Σε μια κοινωνία έξω από σφηκοφωλιές όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σε μια κοινωνία όπου δεν θα πνίγονται άνθρωποι, δεν θα καίγονται γιατί απλά ορισμένοι δεν θεωρούν κερδοφόρα τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Σε αυτήν την κοινωνία θα οργανώνουμε την δουλειά μας, την παραγωγή μας, συνολικά την οικονομία μας με κριτήριο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη μια μειοψηφίας εκμεταλλευτών» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία). (και δείτε εδώ video).
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Με συνθήματα όπως «Ασφάλεια υγεία σύνταξη δουλειά δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας δεν θα γίνουν τάφοι εν μέσω πανδημίας», «δώστε λεφτά για την υγεία όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία» και «θέλουμε δασκάλους, καθαρά σχολεία κάντε τώρα προσλήψεις στην παιδεία», σάλπισαν ξεσηκωμό.
Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 17 Οκτώβρη στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου