Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

"H πτώση του Βερολίνου – 1945"


2 Μάη του 1945: "Οταν γονάτισε το κτήνος".

"H πτώση του Βερολίνου – 1945". Ένα ντοκιμαντέρ – ιστορικό χρονικό με πραγματικές λήψεις και αυθεντικό υλικό, ειδικά από τις τελευταίες εβδομάδες της μάχης τόσο Σοβιετικής όσο και Γερμανικής προέλευσης. (Με Ελληνικούς υπότιτλους)

"Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (THE FALL OF BERLIN)"

ΕΣΣΔ/Ντοκυμαντέρ/1945

Σκηνοθεσία: Yuli Raizman και Yelizaveta Svilova.

Σενάριο: Julij Rajzman

Διεύθυνση φωτογραφίας: E. Volk, A. Usolcev, A. Alexejev,

G. Giber, G. Golubov, L. Dulcev

Μουσική: A. Rojtman

Διάρκεια: 70’

Με μια αξιοθαύμαστη σύνθεση πρωτότυπων πλάνων από τουλάχιστον 40 καμεραμέν από την Λευκορωσία και τον Ουκρανικό Στρατό, συμπεριλαμβανομένου γερμανικού στρατιωτικού υλικού, ο Raizman δημιουργεί με μεγάλη μαεστρία το ιστορικό χρονικό για την Πτώση του Βερολίνου.

Οι λήψεις είναι πραγματικές, χρησιμοποιήθηκε αυθεντικό υλικό, ειδικά από τις τελευταίες εβδομάδες της μάχης, τόσο Σοβιετικής όσο και Γερμανικής προέλευσης.

Η “Πτώση του Βερολίνου- 1945”, ή απλά το “Βερολίνο” είναι ένα Σοβιετικό Ντοκιμαντέρ για τη Μάχη του Βερολίνου, με τίτλο στη ρωσική Битва за Берлин 1945, δλδ η μάχη για το Βερολίνο – 1945, την τελευταία μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη που σήμανε την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ταινία σκηνοθέτησε ο πολυβραβευμένος Yuli Raizman και η Yelizaveta Svilova.

Από τα πρώτα πλάνα της η ταινία είναι καταιγιστική, προβάλλοντας ένα χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης που δείχνει τις επιθέσεις των Γερμανικών στρατευμάτων και ο αφηγητής αναφέρει τους ποταμούς από τους οποίους ο Κόκκινος Στρατός χαράζει τη πορεία του. Σπασμένες γέφυρες και οργισμένες γερμανικές επιθέσεις δεν πτοούν τους άνδρες του Σοβιετικού Στρατού, οι οποίοι διασχίζουν τον ποταμό Οντέρ και κάνουν χρήση πυραυλικών συστημάτων.

Εθνική Αντίσταση - ΔΣ

*Το ανεβάζουμε με καθυστέρηση, «κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Πράξη συνθηκολόγησης 8 Μάη 1945

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου