Ζούμε σε μια εποχή όπου τη φρίκη του πολέμου δεν την υπενθυμίζει κάποιο μακρινό παρελθόν, αλλά η σκληρή πραγματικότητα.
Στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που επιχειρείται μεταξύ των ιμπεριαλιστών στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κυβέρνηση θεωρεί «επιβεβλημένη» την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προσπαθεί να στηρίξει και να ενδυναμώσει την ντόπια αστική τάξη για να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, ώστε να διασφαλιστούν οι μπίζνες του κεφαλαίου.
Επιβεβαίωση αυτής της στρατηγικής επιλογής αποτελεί η νέα κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων!
Συμφωνία που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εφαρμόζεται στην πράξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί χρειάζεται να αναρωτηθούν:
Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όταν υποκριτικά ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ αποτελεί πυλώνα «σταθερότητας και ειρήνης».
«Το ΝΑΤΟ δεν παρέχει μόνο τον κύριο μηχανισμό για την άσκηση της επιρροής των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αλλά επίσης τη βάση για την πολιτικά κρίσιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Δυτική Ευρώπη».
Η παραπάνω φράση ανήκει στον Ζμπίγκνιεφ Μπρεζίνσκι, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ από το 1977 έως το 1981, και αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ.
Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση, εκτός από τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, εντάσσει στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές του τόπου, που τις έχουν φτιάξει με το αίμα τους οι εργαζόμενοι και τις έχει χρυσοπληρώσει ο λαός, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς; Μετατρέπουν έτσι τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, όπου κυριαρχεί η λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Τέτοιοι κίνδυνοι υπάρχουν, τους έχουν βιώσει από χέρι τα στελέχη που συμμετείχαν σε τέτοιου είδους αποστολές, με άμεσες συνέπειες στην ψυχολογία και την κοινωνική τους ζωή, ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής.
Τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι διάφορες επιστημονικές μελέτες και εγχειρίδια, όπως και αυτό του ΓΕΕΘΑ (Επί Θεμάτων ψυχοκοινωνικής μέριμνας προσωπικού), συνοψίζονται στα ακόλουθα:
Προβλήματα ύπνου, μειωμένη απόδοση στην εργασία τους, διαπροσωπικές συγκρούσεις, υψηλός κίνδυνος για εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με το στρες (υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις, προβλήματα ύπνου, απώλεια λειτουργικότητας του ανοσοποιητικού, πονοκέφαλοι κ.λπ.) και αρνητικές συνέπειες στην οικογενειακή τους ζωή.
Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα: Αραγε τα στελέχη, οι οικογένειές τους και ο λαός δεν πληρώνουν πανάκριβα αυτό που καλούνται να προστατέψουν; Δηλαδή τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας; Οταν σήμερα ο λαός στενάζει από το κύμα ακρίβειας στην Ενέργεια, στο πετρέλαιο, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα τρόφιμα και σε τόσα άλλα.
Οταν το Αιγαίο και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας έχουν γίνει σουρωτήρι, με τις καθημερινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία, τη στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα αναβαθμίζεται; Ενώ παράλληλα η Τουρκία εδώ και χρόνια δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει τις αξιώσεις της με διάφορα μέσα, στο ευρύτερο παζάρι που διεξάγει με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει και να επεκτείνει τα συμφέροντά της σε Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
Οταν η Ελλάδα φέρεται να δέσμευσε για το 2021 το 3,59% του ΑΕΠ, δαπανώντας 6,496 δισ. ευρώ σε στρατιωτικές - πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας. Το ΝΑΤΟ μάλιστα υπολογίζει ότι κάθε κάτοικος της χώρας πλήρωσε το 2021 664 δολάρια για στρατιωτικές δαπάνες.
Οταν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις βρωμοδουλειές για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, διαπιστώνει κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) ότι «τα Βαλκάνια, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, βρίσκονται ξανά στην πρώτη γραμμή ανταγωνιζόμενων σφαιρών επιρροής, απειλητικοί κλυδωνισμοί γίνονται αισθητοί κάτω από την επιφάνεια».
Περιγράφοντας έτσι τους ανταγωνισμούς με Ρωσία και Κίνα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα. Και αποδεικνύοντας ότι τα περί «ειρήνης και ασφάλειας» δεν έχουν καμία θέση στους ανταγωνισμούς μεταξύ των αστικών τάξεων, ότι καμία συμφωνία δεν είναι ικανή να κλείσει τους «λογαριασμούς», αλλά αντίθετα ανοίγει καινούργιους.
Τα ΝΑΤΟικά αφηγήματα της κυβέρνησης καταρρέουν με πάταγο μετά τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι «τα ελληνικά στρατεύματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις αποστολές του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων του Κοσσυφοπεδίου και του Ιράκ».
Και ότι «πρέπει να καταλάβουμε και να θυμόμαστε πως κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία».
Οπως επίσης ότι «η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος, με στρατηγική γεωγραφική θέση».
Τόνισε μάλιστα πως «μπορείτε απλά να κοιτάξετε τον χάρτη και τότε θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντική είναι η Τουρκία».
Με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Με τον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο να εκτοξεύει απειλές σε στρατιωτικούς που αντιδρούν στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.
Ολα τα παραπάνω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι ετοιμάζουν στον λαό.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων σε άδικους πολέμους, όπως είναι κάθε πόλεμος ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές.
Καθήκον των στελεχών και των στρατευμένων είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, γιατί μόνο σ' αυτήν την περίπτωση είναι δίκαιος ο αγώνας των λαών!
Στα ΝΑΤΟικά προτάγματα «μπίζνες ή πόλεμος» απαντάμε:
- Να κλείσουν οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία σε ολόκληρη τη χώρα
- Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες από αποστολές εκτός συνόρων
- Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ
- Κανένας αξιωματικός ή υπαξιωματικός να μη συμμετέχει στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας
ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου