Θ. Παφίλης: Ντροπή για όσα συνειδητά είπατε!
Ανιστόρητη και πολιτικά απαράδεκτη τοποθέτηση έκανε ο Αγ. Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας - πανεπιστημιακός, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος στο νομοσχέδιο για το νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ.
Διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξαν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις επί χούντας, αλλά μεμονωμένες ενέργειες κάποιων Ελλήνων». Ανέφερε πως «η χούντα δεν έπεσε λόγω της εσωτερικής αντιστάσεως», αλλά υπό το βάρος των ανομημάτων της και του Κυπριακού και εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης προς τους λαϊκούς αγώνες, έφθασε στο σημείο να περιγελάσει τις μεταπολιτευτικές λαϊκές αντιδράσεις κάνοντας λόγο «για μύθο και μυθικές διαστάσεις του Πολυτεχνείου μετά το '74».Άμεση και καταλυτική η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, που σημείωσε πως θα έπρεπε «να νιώθει ντροπή ο υφυπουργός για όλα όσα συνειδητά είπε για το Πολυτεχνείο», σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.
«Η αντίσταση στη χούντα ξεκίνησε αμέσως με την κήρυξή της και μάλιστα
σε δύσκολες συνθήκες και πήρε πολλές μορφές και δεν ήταν μια στιγμή του
Πολυτεχνείου», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας πως τα μηνύματα του
Πολυτεχνείου για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία παραμένουν ακόμα και σήμερα
επίκαιρα. «Αν νομίζετε πως με αυτού του είδους τις ανιστόρητες
τοποθετήσεις θα βάλετε φρένο στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στο
φοιτητικό κίνημα, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Και να ξέρετε πως θα
φουντώσουν αυτοί οι αγώνες ακόμα περισσότερο», κατέληξε ο
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
1
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά την τοποθέτηση του υφυπουργού παιδείας Άγγελου Συρίγου, όπου κατά την πάγια τακτική των ακροδεξιών, προσπάθησε να απομυθοποιήσει τα γεγονότα του πολυτεχνείου και να ακυρώσει το χυμένο αίμα δεκάδων αγωνιστών, πήραν σειρά,απ ότι με πληροφόρησαν και άλλα στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ταυτιζόμενα απόλυτα με την ακροδεξιά αυτή παραδοχή. Πρώτος και καλύτερος ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Κυρανάκης,γεννηθείς εν Λουξεμβούργο,13 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή,δεν ταυτίστηκε μόνο με τις θέσεις του Συρίγου,αλλά το πήγε και ακόμα παραπέρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ,ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ ήταν απών από το Πολυτεχνείο,τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, και μόνο όταν κατάλαβε,ότι η υπόθεση είχε ''ψωμί'' αποφάσισε να συμμετάσχει. Και στην πορεία του λόγου του κυριάρχησε ο αντικομμουνισμός, σε μορφή τέτοια που λίγο πολύ θύμιζε μετεμφυλιακή και χουντική περίοδο. Ότι δηλαδή το ΚΚΕ,δεν είναι πολιτικό κόμμα,αλλά οργάνωση που επιβουλεύεται το πολιτειακό καθεστώς, ότι δεν ενδιαφέρεται για την δημοκρατία και τις ελευθερίες του λαού,παρά μόνο για την επιβολή του κομμουνισμού κλπ κλπ. Και με έμμεσο τρόπο,άφησε να εννοηθεί,ότι το ΚΚΕ ''δεν έχει ιστορία,αλλά ποινικό μητρώο''.
2
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι τέτοια είτε τα άκουγες από τον Κασιδιάρη είτε από τους Συρίγο,Κυρανάκη κλπ δεν διέφεραν και πολύ.
Ο φασισμός δεν είναι ουρανοκατέβατος. Δεν είναι ένα φαινόμενο ξεκομμένο που εμφανίζεται από μόνο του κάτω από ορισμένες συνθήκες. Έχει μήτρα ή οποία το γεννά,το κανακεύει και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες το αμολάει για να κάνει την βρώμικη δουλειά,που αυτή,η μήτρα δηλαδή, προσπαθεί να μην φαίνεται. Και η μήτρα αυτή,δεν είναι άλλη από την δεξιά.
Η ιστορία απέδειξε ότι η σοσιαλδημοκρατία,όχι μόνο πάσχισε να εμποδίσει το γιγάντωμά του,αλλά στην πορεία ταυτίστηκε μαζί του και εν τέλει αφομοιώθηκε. Και μόνο οι κομμουνιστές ήταν εκείνοι που αντιστάθηκαν και σε μια δοσμένη στιγμή,τον συνέτριψαν.
Ernesto Morales
Μετά την προσπάθεια αποδόμησης του Πολυτεχνείου, κάπου στο μέλλον..."η Μακρόνησος δεν ήταν τόπος εξορίας, όπως λένε οι κομμουνιστοσυμμορίτες, αλλά τόπος εθνικής αναμόρφωσης".
ΔιαγραφήΜάγδα Φωτεινού
Γι αυτο...
ΔιαγραφήΠροτεινόμενη "εκδρομή" για φασιστοειδή και όχι μόνο
https://gkagkarin.blogspot.com/2022/02/blog-post_3229.html