Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

«Μαύρη τρύπα»


 Τα σενάρια γύρω από το φορτίο του μοιραίου για τους 8 Ουκρανούς του πληρώματός του «Antonov», που συνετρίβη στην Καβάλα, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες στον διεθνή Τύπο, με αρκετά από αυτά σε εφημερίδες και ιστολόγια της Σερβίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας να «δείχνουν» προς τη μαύρη αγορά όπλων που έχει «πάρει φωτιά» στην Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

 Η έκταση του φαινομένου της «μαύρης τρύπας» των όπλων είναι τόσο μεγάλη, που υπάρχουν αναφορές για αγοραπωλησίες όχι μόνο φορητών όπλων αλλά ακόμα και αυτοκινούμενων οβιδοβόλων! Πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία ωστόσο διέψευσε η γαλλική κυβέρνηση, ανέφεραν ότι, σύμφωνα με γαλλικές και ουκρανικές πηγές, δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 155 mm «Caesar», που παραχωρήθηκαν από τη Γαλλία στην Ουκρανία, πουλήθηκαν μέσω μεσάζοντα, από Ουκρανούς σε Ρώσους, έναντι 240.000 δολαρίων, ενώ το καθένα κοστίζει περίπου 7 εκατομμύρια!

 Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την παραπάνω ιστορία, πολλοί αναλυτές είχαν καταδείξει τον κίνδυνο που απορρέει από την «πλημμύρα» στρατιωτικού εξοπλισμού που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία. 

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο πρώην υπεύθυνος του ΝΑΤΟ για την επιχείρηση ενάντια στη διάδοση των φορητών όπλων, συνταγματάρχης Ζακ Μποντ, «δεν είναι γνωστό πού πηγαίνουν πραγματικά τα όπλα που παραδίδονται στην Ουκρανία. Ακόμα και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχονται ότι δεν ξέρουν. 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι όλα αυτά τα όπλα εξαφανίζονται πριν φτάσουν στο μέτωπο. Υπάρχουν αναφορές για αύξηση της εγκληματικότητας στο Κίεβο. Στην πραγματικότητα, οι δυτικές χώρες τροφοδοτούν αυτό που ο Παγκόσμιος Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματος αποκαλεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές εμπορίου όπλων στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου