Κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία.
«Οι κυρώσεις έχουν κόστος και για αυτούς που τις αποφασίζουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παραδεχόμενος ότι το μάρμαρο του πολέμου και της σύγκρουσης των ΝΑΤΟικών με τη Ρωσία το πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός.
Στην πραγματικότητα, οι «αντικυρώσεις» της Ρωσίας με το «υπερόπλο» της Ενέργειας αξιοποιούν τις ήδη υπάρχουσες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, ανάμεσα σε οικονομίες με ανταγωνιστικά συμφέροντα, τις οποίες επιχειρεί να οξύνει, για να δημιουργήσει ζήτημα συνοχής και ενιαίας έκφρασης τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και μέσα στην ευρωατλαντική συμμαχία.
Στα 158 δισ. ευρώ τα κέρδη, η Ρωσία, από το πετρέλαιο μετά την εισβολή.
Η ρωσική οικονομία αναμένεται να υποστεί φέτος λιγότερο βαρύ αντίτυπο των διεθνών κυρώσεων απ’ ό,τι υπολογιζόταν, τόνισε χθες Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπληρώνοντας ότι, απεναντίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες υφίσταται πιο βαρύ χτύπημα από ό,τι προβλεπόταν.
Το ΑΕΠ της Ρωσίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6% το 2022, προβλέπει πλέον το ΔΝΤ, ποσοστό αισθητά μικρότερο από το 8,5% που ανέμενε στις προηγούμενες εκτιμήσεις του, που είχε δημοσιοποιήσει τον Απρίλιο.
Μολαταύτα, είναι αδιαμφισβήτητο πως θα υπάρξει «μεγάλη ύφεση στη Ρωσία το 2022», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο Πιερ-Ολιβιέ Γκουρανσά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου