Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

...γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα

 Στις 13/10/2022 το απόγευμα έγινε μαζική διαμαρτυρία από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων/Κολωνού της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Έγιναν παρεμβάσεις και φωνάχτηκαν συνθήματα. Πολλά μέλη της “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” και κάτοικοι βρεθήκαμε στο σημείο. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προστασία των παιδιών!

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σαββάτου στις 11,30 π.μ στο ίδιο σημείο…





 

3 σχόλια:

  1. Ο Ηλίας είναι το παιδόφιλο σκουπίδι που βίαζε τη 12χρονη, ενώ η σύζυγος είναι το σκουπίδι που προσπάθησε να συγκαλείψει την υπόθεση.
    Δίπλα το άλλο σκουπίδι ο Ιωάννης Σοφιανίδης που ήταν "τακτικός πελάτης".
    Σκουπίδι κι η λούμπεν οξυζενομαλλούσα γειτόνισσα που πήρε αμπάριζα τα κανάλια για να υπερασπιστεί το παιδόφιλο βιαστή χορηγό της βαφής της, ενώ η ίδια ψωμολυσσάει.
    Άλλα 213 σκουπίδια, περίμεναν σε λίστα αναμονής για να βιάσουν τη μικρή κι εμείς θα περιμένουμε τα στοιχεία τους για να τα κρεμάσουμε στα μανταλάκια.
    Τα σκουπίδια στο καπιταλισμό δεν αφορούν τυχαία ή συμβολική διατύπωση.
    Ο καπιταλισμός είναι όντως ένας απέραντος σκουπιδότοπος, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, από το πολιτισμό και το πολιτιστικό του γίγνεσθαι, μέχρι την εργασία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως αυτά αναπτύσσονται, μέσα από ένα πλέγμα δομών, θεσμών, αλισβερισιών, εξυπηρετήσεων, ωχαδερφισμού, κατάντιας, λουμπενοποίησης και σε τελική μορφή σαπίλας, όχι γενικά κι αόριστα κάποιων μεμονωμένων μορφών κοινωνικών σχέσεων ή ατόμων, αλλά του συνόλου των παραγωγικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών διαδράσεων, οριζόμενες ακριβώς εξ'αιτίας του παρακμιακού σταδίου ανάπτυξης του συστήματος, που αναβιώνει την εκμετάλλευση μέσα από την αποσύνθεσή του.
    Στο σοσιαλισμό και μέχρι να αναδυθούν και να επικρατήσουν πλήρως οι νέες παραγωγικές και κοινωνικές σχέσεις, μέχρι ο νέος άνθρωπος του Γκεβάρα πάρει τη κυρίαρχη θέση στη κοινωνία, τέτοιου είδους σκουπίδια θα εξαφανίζονται χωρίς δισταγμό.
    Jack Ross

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανήλικη εργασία

    Αύξηση κατά 94% - σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας - καταγράφει η ανήλικη εργασία μέσα σε έναν χρόνο (16.055 έναντι 8.285 πέρυσι). Το στοιχείο σοκάρει, ειδικά αν ανατρέξει κανείς στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Χιλιάδες ανήλικοι απασχολούνται ως πάμφθηνη εργατική δύναμη κυρίως στον Τουρισμό, όπου η εργοδοσία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι χρειάζεται «εργατικά χέρια». Μάλιστα, η κυβέρνηση επιχαίρει, επειδή αυτή η τεράστια αύξηση - κατά τους ισχυρισμούς της - αποτυπώνει «μαζικές δηλώσεις» ανηλίκων και όχι «μαύρη εργασία», θεωρώντας απόλυτα φυσιολογικό τα παιδιά, πριν καν τελειώσουν το σχολείο, να έχουν κάνει ένα ...δοκιμαστικό στην εργασιακή εκμετάλλευση. Επίσημα χείλη δικαιολογούν αυτό το αίσχος ανακαλώντας ...«θύμησες» από προηγούμενες δεκαετίες, όταν τα παιδιά έβγαιναν στο μεροκάματο ακόμα νωρίτερα, για «να ψηθούν», όπως λένε. Πράγματι, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις συντηρούν αυτήν την αθλιότητα για λογαριασμό της εργοδοσίας, με διάφορους «φερετζέδες», όπως είναι και η «πρακτική άσκηση» για τους σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών, που καταλήγει «τζάμπα εργασία». Κι επειδή με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις, έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι πιο βάρβαρες εκφράσεις της παιδικής εκμετάλλευσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κακοποίηση έχει πολλές μορφές, όπως είναι και η δουλειά από τα 14 και 15 χρόνια για χιλιάδες παιδιά, που αντί να αφιερώνονται στο σχολείο, αντί να απολαμβάνουν τα καλύτερά τους χρόνια, κυνηγούν το μεροκάματο, επειδή τα έξοδα της οικογένειας «τρέχουν»... Αλήθεια, τι λένε όλοι αυτοί για το δίκαιο αίτημα γονέων, μαθητών κι εργαζομένων για «κατάργηση της ανήλικης εργασίας»; Ρητορικό το ερώτημα, αλλά λέμε...
    απο τον Ριζοσπάστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένα παιδί ανυπεράσπιστο, καμιά ανοχή στο σύστημα αυτό!
    https://www.902.gr/eidisi/gynaika/309435/kanena-paidi-anyperaspisto-kamia-anohi-sto-systima-ayto-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου