Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Οι διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων δεν έχουν τελειωμό

 
Οι διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζόμενων δεν έχουν τελειωμό.

Το νέο επεισόδιο στον βρώμικο πόλεμο που έχει εξαπολύσει η μεγαλοεργοδοσία είναι τη φορά αυτή οι πρόεδροι του εργατικού κέντρου Λευκάδας και του συνδικάτου οικοδόμων του νησιού.

Η κλήτευσή τους σε δίκη λόγω της συνδικαλιστικής δράση τους που εκφράστηκε με παρέμβαση σε χώρο εργασίας την ημέρα μάλιστα της πρωτομαγιάτικης απεργίας του 2021, είναι μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια όσων νομίζουν ότι έτσι θα απαλλαγούν από τα Συνδικάτα που παλεύουν και ορθώνουν ανάστημα απέναντί στην δολοφονική πολιτική τους.

Αντί να είναι για οποιοδήποτε δικαστήριο υπόλογη η «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ» που επιβάλλει όχι μόνο εντατικοποίηση στη δουλειά των οικοδόμων αλλά και χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρων υγείας και ασφάλειας, παραβιάζοντας ακόμη και τους ελάχιστους όρους δουλειάς, μισθού και ασφάλισης που προβλέπει η κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία, κυνηγούν όσους μπαίνουν μπροστά για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργατών.

Θα πάρουν απάντηση όπως πήραν οι προηγούμενοι κι όπως θα παίρνουν κάθε φορά όσοι θα μας σέρνουν σε δικαστήρια.

Αν δεν τους έχει διδάξει η ιστορία θα τους το δείχνουμε κάθε φορά που θα νομίζουν ότι οι άθλιες ενέργειές τους πιάνουν τόπο.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται.

Το δίκιο μας θα κριθεί στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου