Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Θράσος...απύθμενο


Θράσος...


«Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Λέει, όλοι είναι ίδιοι. Και αυτοί που εφαρμόζουν διάλυση εργασιακών σχέσεων και αυτοί που θέλουν Συλλογικές Συμβάσεις». Θα ήταν για γέλια οι σκουριασμένες αθλιότητες των ΣΥΡΙΖΑίων, όπως η χθεσινή του Αλ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, αν δεν ήταν εξοργιστικές:

Θυμήθηκε προεκλογικά τις Συλλογικές Συμβάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση έβαλε τη σφραγίδα του στον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση, πρόσθεσε νέα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων και απέρριψε την πρόταση νόμου 500 και πλέον συνδικάτων που διεκδικούσαν την κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως βάση εκκίνησης για τη διεκδίκηση καλύτερων μισθών. Αλλά και ως «υπουργείο αντιπολίτευσης», ο ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψε τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη και τα στελέχη του έδωσαν ρέστα, μαζί με τα άλλα φυντάνια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ώστε όλα αυτά να εφαρμοστούν σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

... απύθμενο

Το ακούσαμε λοιπόν κι αυτό, από εκείνους που ανταγωνίζονται με τη ΝΔ στις λεγόμενες «καλές πρακτικές» της ΕΕ. Αυτές δηλαδή που ξηλώνουν εργασιακά δικαιώματα στο όνομα δήθεν της ...υπεράσπισής τους και περιλαμβάνονται ως προαπαιτούμενο στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ας αφήσουν λοιπόν τις πονηριές! Δεν πείθουν κανέναν από τους χιλιάδες που τους γύρισαν την πλάτη και ξέρουν καλά πως μόνο το ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη μέρα 100% λαϊκή αντιπολίτευση, στήριγμα για τον λαό και το κίνημα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, που θα κλιμακωθεί σε όλα τα μέτωπα, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Στην ενίσχυσή του βρίσκεται η ελπιδοφόρα για τον λαό προοπτική. Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι αγώνες αυτής της περιόδου, ενάντια σε πλειστηριασμούς και απολύσεις, για καλύτερους μισθούς και μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπου πρωτοστατεί το ΚΚΕ χωρίς «ανάπαυλα» μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, όταν όλοι οι άλλοι ψάχνουν τρόπο να σερβίρουν στον λαό το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου