Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Συνθήκες γαλέρας: Σερβιτόρος κολυμπάει για να παραδώσει την παραγγελία


Για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς του «τουριστικού θαύματος». Αυτήν τη φορά στην Καλλιθέα της Ρόδου, όπου βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας!

Όπως φαίνεται, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανάγκασαν τον νέο υπουργό Εργασίας να αναρτήσει στο... twitter, ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι». Μια ανάρτηση που ξεπερνά τα όρια της ειρωνείας, καθώς ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι «γνωστός» εδώ και χρόνια για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τις καταπατήσεις. Όσον αφορά τον ΣΕΠΕ: Έχει μείνει με 3 επιθεωρητές για 17.000 επιχειρήσεις.

 

Όταν «για ένα κομμάτι ψωμί, δε φτάνει μόνο η δουλειά»… 

2 σχόλια:

  1. Τα δύο σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό σε Ρόδο και Χανιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο μια "σταγόνα στον ωκεανό" της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πάνω στην οποία στηρίζεται το περίφημο "τουριστικό θαύμα". Γι' αυτό και οι ευαισθησίες του υπουργού Εργασίας, μετά την κατακραυγή, δεν πείθουν κανέναν, από τη στιγμή που διατηρείται και ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας.

    Διέξοδος υπάρχει στον οργανωμένο αγώνα και τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα "Market In"
    Γ.Τ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σερβιτόροι - κολυμβητές, οι «έλεγχοι» και τα ...όριά του Υπουργού - Ζορό

    ...ο Υπουργός - Ζορό έδωσε λέει εντολή για ελέγχους στην Επιθεώρηση Εργασίας, αφού πρώτα οι κυβερνήσεις τη μετέτρεψαν σε διακοσμητικό στοιχείο. Ελπίζουμε λοιπόν να βρεθεί ένας επιθεωρητής από τις λίγες δεκάδες που έχουν απομείνει και να καταφέρει να φτάσει σε μια από τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου, για να γίνει και ο έλεγχος. Και, αν κοπεί κανένα πρόστιμο ίσως το διαφημίσει κι αυτό στα επόμενα tweet ο υπουργός, ανάμεσα στα πανηγύρια για τα κέρδη του κλάδου, τις αφίξεις και τις πληρότητες.
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/334038/oi-servitoroi-kolymvites-oi-eleghoi-kai-ta-oria-toy-ypoyrgoy-zoro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου