Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε Ουκρανούς σαμποτέρ και drone στο Μπριάνσκ

 
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και συλλαμβάνοντας άλλους πέντε, αφού διείσδυσαν βαθιά στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σκοπός των σαμποτέρ ήταν «να διαπράξουν μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών υψηλού προφίλ σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών» ανέφερε και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών μέτρων στην περιοχή Ναβλίνσκι της περιοχής Μπριάνσκ, δύο μαχητές εκκαθαρίστηκαν, πέντε συνελήφθησαν, τρεις εκ των οποίων τραυματίστηκαν», ανέφερε η CSO.

Η FSB επεσήμανε ότι η ομάδα αποτελούνταν από στρατιώτες, μέλη της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU), της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού και των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ, στη νότια Ρωσία, είχε ανακοινώσει ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην περιοχή αυτήν.

Επίσης, ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ανακοίνωσε χθες ότι ένας πύραυλος κρουζ καταρρίφθηκε στη χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Έξι Ουκρανοί νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων

Έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένα δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο ουκρανικά ελικόπτερα, ανέφεραν σήμερα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ukrainska Pravda, το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά στη γραμμή του μετώπου. Ενεπλάκησαν σε αυτό δύο ελικόπτερα του τύπου Mi-8, που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ουκρανικό στρατό. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, ο Γιεβχέν Ρακίτα, επιβεβαίωσε τον θάνατο των έξι στρατιωτών μιλώντας στο δημόσιο μμε Suspilne, αλλά χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Εκλογές στις προσαρτημένες περιφέρειες

Στο μεταξύ σήμερα ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή βουλευτών της «Νομοθετικής Συνέλευσης» στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως προβλέπεται από το διάταγμα για την προσάρτησή της στη Ρωσία.

Εκλογές θα διεξαχθούν αυτό το διάστημα και στις τέσσερις προσαρτημένες περιφέρειες - τις «Δημοκρατίες» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και τις περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνα. Η ενιαία ημέρα ψηφοφορίας φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου