Παιδιά, μην παίζουμε με τις λέξεις για να κάνουμε πλασματικό κουράγιο! Το να είσαι "δεύτερος" με ποσοστά του 11 η 12%, λέει απλά ότι ο πρώτος βασιλεύει με 60 ξέρωγώ 70%(!) κι εσύ είσαι ο πρώτος μεταξύ των χαμένων, που μοιράζεται τα υπόλοιπα κουκιά με τους άλλους πουθενάδες. Σε αυτό το στάδιο προφανώς δεν έχει νόημα καν να αναφερόμαστε σε ποσοστά. Περισσότερη σημασία έχει η συγκρότηση μιας κοινωνικής ομάδας, ενός ανθεκτικού λαϊκού πυρήνα, που ξέρει τι θέλει κι έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός, επίμονος και πιθανότατα και μακρόχρονος. Ο ταξικός εχθρός έχει κυριαρχήσει, πριν από όλα στις συνειδήσεις, στο ιδεολογικό πεδίο. Κι αυτό, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, φαίνεται στην βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου η αστική τάξη δεν χρειάζεται τις μεταμφιέσεις των "αριστερών" ή "πασοκ" "προοδευτικών δυνάμεων" για παραλλαγή/παραπλάνηση και προβάλλει ωμά, και κυρίως με αυτοπεποίθηση, ένα πιο ξεκάθαρα συντηρητικό ιδεολογικό "πρόσωπο" με το αντίστοιχο πολιτικό του σχήμα. Φάνηκε και σε αυτή τη δοκιμασία ότι το Κόμμα εξακολουθεί να υποτιμά το ιδεολογικό-θεωρητικό-προπαγανδιστικό του έλλειμμα και να νομίζει ότι μας λείπουν τα επικοινωνιακά κολπάκια η και οι "λαρτζοσύνες". Αλλά με αυτά δε γίνεται Επανάσταση. Το πολύ-πολύ "αριστερή" διαχείριση της αστικής εξουσίας, που πια δεν φαίνεται και να την πολυέχει ανάγκη η α/τ. Κάνει καλύτερη δουλειά με τους δικούς της. Σε τούτες τις εκλογές, μια ορισμένη σχετική άνοδος σε ποσοστά σε πολλές περιοχές μας κρύβει την αριθμητική υποχώρηση, που μόνο σαν ...αναβάθμιση της ταξικής πάλης και ανασυγκρότηση δεν μπορεί να ερμηνευτεί. Ακόμη και στην Πάτρα, Καισαριανή, Ικαρία κλπ. χάσαμε χιλιάδες υποστηρικτές και το ότι χάσαν κι οι άλλοι δεν είναι για εφησυχασμό. Τους κέρδισε το ΤΙΝΑ.... Ασε, που διαπιστώνω ότι και ψηφοφόροι μας, ελπίζω όχι πολλοί, θα πάνε στον β' γύρο να ψηφίσουν "το μικρότερο κακό"!!! Οι παληές αρρώστιες δεν εξαφανίζονται αλλά υποφώσκουν. Δεν είναι καθόλου καλά σημάδια όλα αυτά. Πρέπει να γίνει έρευνα και μελέτη/ανάλυση, όπου χάσαμε ολικά, σε ποσοστά και ψήφους, αλλά κι εκεί, που κερδίσαμε εντυπωσιακά και με αύξηση ψήφων (γιατί είχαμε και πολλές τέτοιες επιτυχίες), του "πως" και του "γιατί". Είμαι σίγουρος, ότι πέρα από τον ρόλο των προσώπων, που δεν πρέπει να υπερτιμάται, αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η ενεργή κομματική παρουσία στην ζωή και στη δουλειά των ανθρώπων, που σπάει το τείχος της απομόνωσης/αποχαύνωσης των ΜΜΕ και δίνει προοπτική και ελπίδα στη ζωή τους. Κι αυτή η δουλειά γίνεται πιθο απαοτελεσματικά με αναβαθμισμένα ιδεολογικά όπλα. Συνολικά δε θα έλεγα πως αυτή η μάχη πήγε χαμένη - κάτι κέρδισε ο Λαός και το Κόμμα. Κι αυτό το "κάτι" σε δύσκολους καιρούς μπορεί να αποδειχτεί καίριας σημασίας κι ας μην είναι εντυπωσιακό και φραμπαλάδικο. Αλλά έχει μεγάλη σημασία η αξιολόγηση της προσπάθειας και ο εντοπισμός των αδυναμιών και πως θα ξεπεραστούν. Σεχτάρ ο Τρομερός
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στους περισσότερους δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στους δήμους: Αμπελοκήπων - Μενεμένης με 9,61% (από 7,56%), Δέλτα με 8,86% (από 6,15%), Θέρμης με 10,20% (από 7,13%), Καλαμαριάς με 12,03% (από 8,16%), Κορδελιού - Ευόσμου με 9,41% (από 6,58%), Νεάπολης - Συκεών με 12,12% (από 7,66%) και Παύλου Μελά 11,13% (από 8,15%).
Σημαντική αύξηση κατέγραψε και σε μια σειρά από δήμους της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως: Βόλβης 8,77% (6,64%), Θερμαϊκού 7,28% (5,20%), Πυλαίας - Χορτιάτη 9,20% (6,38%), Ωραιοκάστρου 7,59% (5,47%).
Στον Αγιο Παύλο του δήμου Νεάπολης - Συκεών το ποσοστό της εκτινάχθηκε στο 18,57% από 11,19%. Ενώ κατέγραψε διψήφια ποσοστά και σε πολλές άλλες γειτονιές των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως π.χ. στα Μετέωρα, αλλά και σε πολλά χωριά, όπως σε Καλοχώρι, Πρόχωμα και Λουδία που το ποσοστό έφτασε το 21%.
Στην ΠΕ Πιερίας ξεχώρισε η δυναμική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Δίου - Ολύμπου όπου κατέγραψε 9,97% (από 5,72%) ενώ εκτίναξε το ποσοστό της στο Λιτόχωρο φτάνοντας στο 25,72% (από 13,15%). Ενισχυμένα και τα δημοτικά ψηφοδέλτια
Σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά κατέγραψαν και τα δημοτικά ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκαν οι συνδυασμοί της στους δήμους: Νεάπολης - Συκεών, με ποσοστό 12,16% (είχε 5,82%), Αμπελοκήπων - Μενεμένης με ποσοστό 9,74% (είχε 6,15%) και Βόλβης με ποσοστό 15,73% (είχε 4,55%).
Επίσης, πολύ σημαντική είναι η άνοδος σε μια σειρά από άλλους δήμους:
Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατέγραψε ποσοστό 6,82% ενώ το 2019 είχε πάρει 4,46%. Στον δήμο Θέρμης αύξησε το ποσοστό σε 9,80% από 6,92%. Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου κατέγραφε 7,48% (είχε 5,51%). Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη κατέγραφε ποσοστό 9,88% (είχε 6,67%).
Στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες ξεχώρισε η εκτίναξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 20,27% (3,02%).
Σημαντική άνοδο κατέγραφε επίσης στην Πιερία στον δήμο Δίου - Ολύμπου όπου κατέγραψε 7% (είχε 4,17%), με εκτίναξη του ποσοστού στη ΔΕ Λιτοχώρου όπου αναδείχθηκε δεύτερη με 21,59% (είχε 9,37%). https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12278014
Δεν είναι έτσι, Σεχτάρ. Τουλάχιστον, σε αριθμητικό επίπεδο αυτό, που λες : "...Σε τούτες τις εκλογές, μια ορισμένη σχετική άνοδος σε ποσοστά σε πολλές περιοχές μας κρύβει την αριθμητική υποχώρηση...", είναι απολύτως λάθος. Οι ψήφοι (όχι τα ποσοστά) του ΚΚΕ- Λαϊκής Συσπείρωσης στις τελευταίες, κατά χρονική σειρά εκλογές είναι: -Περιφερειακές 2019: 371.000 -Ευρωεκλογές 2019: 302.000 -Βουλευτικές 2019: 299.000 -Βουλευτικές Μάη 2023: 426.000 -Βουλευτικές Ιούνη 2023: 401.000
-Και τώρα, Περιφερειακές 2023: 481.000
Πού την βλέπεις, σε αυτές τις εκλογές, την αριθμητική υποχώρηση;
Δεν ξεκαθάρισα στο σχόλιό μου, ότι αναφέρομαι στις δημοτικές εκλογές, που έχουν πιο έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκεί θα δεις πολλούς Δήμους, όπου έχουμε απώλειες (ακόμη και σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι κλπ.), συχνά και σημαντικές, σε απόλυτο αριθμό ψηφισάντων και σε παραδοσιακά "αντιδραστικούς" έχουμε ακόμη και και ποσοστιαία μείωση. Η διάσωση των ποσοστών, και όχι όλων, οφείλεται στην μεγάλη αποχή, που, επαναλαμβάνω, μπορεί εν μέρει να εκδηλώνει και αποδοκιμασία προς το σύστημα, (άγνωστο αν ισχύει πράγματι αυτό σε σημαντικό ποσοστό), ΑΛΛΑ σίγουρα εκφράζει απογοήτευση και ΤΙΝΑ. Ασε, που μπορεί κι αυτή η αποχή να εκφράζει επανάπαυση και κονφορμισμό: "Αφού καλά πάμε, γιατί να τρέχουμε σε εκλογές και ταλαιπωρίες"! Εχεις δίκηο για τις Περιφερειακές, που περισσότερο κοντά είναι στην γενική πολιτική απήχηση του Κόμματος και φαίνεται να μας επαναφέρουν σε παληότερες, καλύτερες εκλογικά, εποχές, ανακτώντας χαμένες δυνάμεις και σίγουρα σε πολύ πιο ανώτερο επίπεδο πολιτικής συνειδητότητας, με πολύ λιγότερα προγραμματικά κενά και θολούρες. Αρα σε πιο στέρεα βάση. Κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και απτό πολιτικό κέρδος αυτής της μάχης. Αλλά η γενική πολιτική πρέπει να μπορεί να μεταφράζεται και με κέρδισμα των συνειδήσεων σε τοπικό επίπεδο και σε σχέση με τα άμεσα προβλήματα, πράγμα, που ανήκει στην αρμοδιότητα των τοπικών οργανώσεων και των απλών κ.μ., της "βάσης" δηλαδή. Εδώ μάλλον υπάρχει έλλειμμα κατανόησης της "γραμμής" και φυσικά χαμηλό ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο, γι αυτό και εμφανίζεται αυτή η διαφορά μεταξύ περιφερειακών και δημοτικών. Μου έκανε εντύπωση περιδιαβάζοντας τα αποτελέσματα στις δημοτικές και νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα εδώ. Αν αληθεύει η διαπίστωσή μου, βεβαίως. Γιατί είναι σίγουρο ότι ένα κ.ν.τ. δεν μπορεί για καιρό να επαφίεται στη φωτισμένη ηγεσία του - πρέπει και η βάση να ακολουθεί από κοντά.
Παιδιά, μην παίζουμε με τις λέξεις για να κάνουμε πλασματικό κουράγιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο να είσαι "δεύτερος" με ποσοστά του 11 η 12%, λέει απλά ότι ο πρώτος βασιλεύει με 60 ξέρωγώ 70%(!) κι εσύ είσαι ο πρώτος μεταξύ των χαμένων, που μοιράζεται τα υπόλοιπα κουκιά με τους άλλους πουθενάδες. Σε αυτό το στάδιο προφανώς δεν έχει νόημα καν να αναφερόμαστε σε ποσοστά. Περισσότερη σημασία έχει η συγκρότηση μιας κοινωνικής ομάδας, ενός ανθεκτικού λαϊκού πυρήνα, που ξέρει τι θέλει κι έχει συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός, επίμονος και πιθανότατα και μακρόχρονος. Ο ταξικός εχθρός έχει κυριαρχήσει, πριν από όλα στις συνειδήσεις, στο ιδεολογικό πεδίο. Κι αυτό, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, φαίνεται στην βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου η αστική τάξη δεν χρειάζεται τις μεταμφιέσεις των "αριστερών" ή "πασοκ" "προοδευτικών δυνάμεων" για παραλλαγή/παραπλάνηση και προβάλλει ωμά, και κυρίως με αυτοπεποίθηση, ένα πιο ξεκάθαρα συντηρητικό ιδεολογικό "πρόσωπο" με το αντίστοιχο πολιτικό του σχήμα.
Φάνηκε και σε αυτή τη δοκιμασία ότι το Κόμμα εξακολουθεί να υποτιμά το ιδεολογικό-θεωρητικό-προπαγανδιστικό του έλλειμμα και να νομίζει ότι μας λείπουν τα επικοινωνιακά κολπάκια η και οι "λαρτζοσύνες". Αλλά με αυτά δε γίνεται Επανάσταση. Το πολύ-πολύ "αριστερή" διαχείριση της αστικής εξουσίας, που πια δεν φαίνεται και να την πολυέχει ανάγκη η α/τ. Κάνει καλύτερη δουλειά με τους δικούς της.
Σε τούτες τις εκλογές, μια ορισμένη σχετική άνοδος σε ποσοστά σε πολλές περιοχές μας κρύβει την αριθμητική υποχώρηση, που μόνο σαν ...αναβάθμιση της ταξικής πάλης και ανασυγκρότηση δεν μπορεί να ερμηνευτεί. Ακόμη και στην Πάτρα, Καισαριανή, Ικαρία κλπ. χάσαμε χιλιάδες υποστηρικτές και το ότι χάσαν κι οι άλλοι δεν είναι για εφησυχασμό. Τους κέρδισε το ΤΙΝΑ....
Ασε, που διαπιστώνω ότι και ψηφοφόροι μας, ελπίζω όχι πολλοί, θα πάνε στον β' γύρο να ψηφίσουν "το μικρότερο κακό"!!! Οι παληές αρρώστιες δεν εξαφανίζονται αλλά υποφώσκουν.
Δεν είναι καθόλου καλά σημάδια όλα αυτά.
Πρέπει να γίνει έρευνα και μελέτη/ανάλυση, όπου χάσαμε ολικά, σε ποσοστά και ψήφους, αλλά κι εκεί, που κερδίσαμε εντυπωσιακά και με αύξηση ψήφων (γιατί είχαμε και πολλές τέτοιες επιτυχίες), του "πως" και του "γιατί". Είμαι σίγουρος, ότι πέρα από τον ρόλο των προσώπων, που δεν πρέπει να υπερτιμάται, αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η ενεργή κομματική παρουσία στην ζωή και στη δουλειά των ανθρώπων, που σπάει το τείχος της απομόνωσης/αποχαύνωσης των ΜΜΕ και δίνει προοπτική και ελπίδα στη ζωή τους. Κι αυτή η δουλειά γίνεται πιθο απαοτελεσματικά με αναβαθμισμένα ιδεολογικά όπλα.
Συνολικά δε θα έλεγα πως αυτή η μάχη πήγε χαμένη - κάτι κέρδισε ο Λαός και το Κόμμα. Κι αυτό το "κάτι" σε δύσκολους καιρούς μπορεί να αποδειχτεί καίριας σημασίας κι ας μην είναι εντυπωσιακό και φραμπαλάδικο. Αλλά έχει μεγάλη σημασία η αξιολόγηση της προσπάθειας και ο εντοπισμός των αδυναμιών και πως θα ξεπεραστούν.
Σεχτάρ ο Τρομερός
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στους περισσότερους δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στους δήμους: Αμπελοκήπων - Μενεμένης με 9,61% (από 7,56%), Δέλτα με 8,86% (από 6,15%), Θέρμης με 10,20% (από 7,13%), Καλαμαριάς με 12,03% (από 8,16%), Κορδελιού - Ευόσμου με 9,41% (από 6,58%), Νεάπολης - Συκεών με 12,12% (από 7,66%) και Παύλου Μελά 11,13% (από 8,15%).
ΔιαγραφήΣημαντική αύξηση κατέγραψε και σε μια σειρά από δήμους της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως: Βόλβης 8,77% (6,64%), Θερμαϊκού 7,28% (5,20%), Πυλαίας - Χορτιάτη 9,20% (6,38%), Ωραιοκάστρου 7,59% (5,47%).
Στον Αγιο Παύλο του δήμου Νεάπολης - Συκεών το ποσοστό της εκτινάχθηκε στο 18,57% από 11,19%. Ενώ κατέγραψε διψήφια ποσοστά και σε πολλές άλλες γειτονιές των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως π.χ. στα Μετέωρα, αλλά και σε πολλά χωριά, όπως σε Καλοχώρι, Πρόχωμα και Λουδία που το ποσοστό έφτασε το 21%.
Στην ΠΕ Πιερίας ξεχώρισε η δυναμική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Δίου - Ολύμπου όπου κατέγραψε 9,97% (από 5,72%) ενώ εκτίναξε το ποσοστό της στο Λιτόχωρο φτάνοντας στο 25,72% (από 13,15%).
Ενισχυμένα και τα δημοτικά ψηφοδέλτια
Σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά κατέγραψαν και τα δημοτικά ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκαν οι συνδυασμοί της στους δήμους: Νεάπολης - Συκεών, με ποσοστό 12,16% (είχε 5,82%), Αμπελοκήπων - Μενεμένης με ποσοστό 9,74% (είχε 6,15%) και Βόλβης με ποσοστό 15,73% (είχε 4,55%).
Επίσης, πολύ σημαντική είναι η άνοδος σε μια σειρά από άλλους δήμους:
Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατέγραψε ποσοστό 6,82% ενώ το 2019 είχε πάρει 4,46%.
Στον δήμο Θέρμης αύξησε το ποσοστό σε 9,80% από 6,92%.
Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου κατέγραφε 7,48% (είχε 5,51%).
Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη κατέγραφε ποσοστό 9,88% (είχε 6,67%).
Στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες ξεχώρισε η εκτίναξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με ποσοστό 20,27% (3,02%).
Σημαντική άνοδο κατέγραφε επίσης στην Πιερία στον δήμο Δίου - Ολύμπου όπου κατέγραψε 7% (είχε 4,17%), με εκτίναξη του ποσοστού στη ΔΕ Λιτοχώρου όπου αναδείχθηκε δεύτερη με 21,59% (είχε 9,37%).
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12278014
Δεν είναι έτσι, Σεχτάρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον, σε αριθμητικό επίπεδο αυτό, που λες :
"...Σε τούτες τις εκλογές, μια ορισμένη σχετική άνοδος σε ποσοστά σε πολλές περιοχές μας κρύβει την αριθμητική υποχώρηση...",
είναι απολύτως λάθος.
Οι ψήφοι (όχι τα ποσοστά) του ΚΚΕ- Λαϊκής Συσπείρωσης στις τελευταίες, κατά χρονική σειρά εκλογές είναι:
-Περιφερειακές 2019: 371.000
-Ευρωεκλογές 2019: 302.000
-Βουλευτικές 2019: 299.000
-Βουλευτικές Μάη 2023: 426.000
-Βουλευτικές Ιούνη 2023: 401.000
-Και τώρα, Περιφερειακές 2023: 481.000
Πού την βλέπεις, σε αυτές τις εκλογές, την αριθμητική υποχώρηση;
Δεν ξεκαθάρισα στο σχόλιό μου, ότι αναφέρομαι στις δημοτικές εκλογές, που έχουν πιο έντονο τοπικό χαρακτήρα. Εκεί θα δεις πολλούς Δήμους, όπου έχουμε απώλειες (ακόμη και σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι κλπ.), συχνά και σημαντικές, σε απόλυτο αριθμό ψηφισάντων και σε παραδοσιακά "αντιδραστικούς" έχουμε ακόμη και και ποσοστιαία μείωση. Η διάσωση των ποσοστών, και όχι όλων, οφείλεται στην μεγάλη αποχή, που, επαναλαμβάνω, μπορεί εν μέρει να εκδηλώνει και αποδοκιμασία προς το σύστημα, (άγνωστο αν ισχύει πράγματι αυτό σε σημαντικό ποσοστό), ΑΛΛΑ σίγουρα εκφράζει απογοήτευση και ΤΙΝΑ. Ασε, που μπορεί κι αυτή η αποχή να εκφράζει επανάπαυση και κονφορμισμό: "Αφού καλά πάμε, γιατί να τρέχουμε σε εκλογές και ταλαιπωρίες"!
ΔιαγραφήΕχεις δίκηο για τις Περιφερειακές, που περισσότερο κοντά είναι στην γενική πολιτική απήχηση του Κόμματος και φαίνεται να μας επαναφέρουν σε παληότερες, καλύτερες εκλογικά, εποχές, ανακτώντας χαμένες δυνάμεις και σίγουρα σε πολύ πιο ανώτερο επίπεδο πολιτικής συνειδητότητας, με πολύ λιγότερα προγραμματικά κενά και θολούρες. Αρα σε πιο στέρεα βάση. Κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα και απτό πολιτικό κέρδος αυτής της μάχης.
Αλλά η γενική πολιτική πρέπει να μπορεί να μεταφράζεται και με κέρδισμα των συνειδήσεων σε τοπικό επίπεδο και σε σχέση με τα άμεσα προβλήματα, πράγμα, που ανήκει στην αρμοδιότητα των τοπικών οργανώσεων και των απλών κ.μ., της "βάσης" δηλαδή. Εδώ μάλλον υπάρχει έλλειμμα κατανόησης της "γραμμής" και φυσικά χαμηλό ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο, γι αυτό και εμφανίζεται αυτή η διαφορά μεταξύ περιφερειακών και δημοτικών.
Μου έκανε εντύπωση περιδιαβάζοντας τα αποτελέσματα στις δημοτικές και νομίζω ότι υπάρχει ένα θέμα εδώ. Αν αληθεύει η διαπίστωσή μου, βεβαίως. Γιατί είναι σίγουρο ότι ένα κ.ν.τ. δεν μπορεί για καιρό να επαφίεται στη φωτισμένη ηγεσία του - πρέπει και η βάση να ακολουθεί από κοντά.
Διόρθωση και συμπλήρωση: "...υπάρχει έλλειμμα στην ικανότητα εξειδίκευσης της "γραμμής"...
ΔιαγραφήΣεχτάρ ο Τρομερός