Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Μπαλώματα με μοριακούς αναλυτές που πηγαινοέρχονται σε νοσοκομεία

Με τη λογική των μπαλωμάτων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και σε ότι αφορά τους μοριακούς αναλυτές για τεστ κορονοϊού.

Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το Νοσοκομείο της Σύρου και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου να απεγκαταστήσει το μοριακό αναλυτή από το
Νοσοκομείο της Σύρου και να τον στείλει στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και στη Σύρο να τοποθετηθεί άλλος μοριακός αναλυτής με λιγότερες δυνατότητες που θα σταλεί από το Νοσοκομείο της Ρόδου!

Το γεγονός επιβεβαιώνει ο Χρήστος Ροϊλός που είναι ο διοικητής της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου στην προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις στη Σύρο. Σε ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο της θερινής περιόδου και ενόψει πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του συγκεκριμένου αναλυτή στο μικροβιολογικό τμήμα του ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ", που είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID-19».

Συνεπώς, ενισχύεται το «Αττικόν» και αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο της Σύρου διότι ο μοριακός αναλυτής που μεταφέρεται στην Αττική «έχει δυνατότητα επεξεργασίας 96 δειγμάτων ανά 7ωρο» σύμφωνα με τον Χρήστο Ροϊλό, ενώ ο μοριακός αναλυτής που θα μεταφερθεί από το Νοσοκομείο της Ρόδου στο Νοσοκομείο της Σύρου είναι «με δυνατότητα επεξεργασίας 4 δειγμάτων ανά 50'».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Σύρου καλύπτει υγειονομικά πολλά νησιά των Κυκλάδων. Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ υποστηρίζει ότι «οι ανάγκες του ΓΝ Ρόδου εξυπηρετούνται πλήρως με δύο μοριακούς αναλυτές, που συνεχίζουν να λειτουργούν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα ανάλογα με το ποιες περιοχές εμφανίζουν ή εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και όχι με πάγια κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων. Εμμέσως το παραδέχεται ο διοικητής της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου λέγοντας πως στη Σύρο «ο μοριακός αναλυτής, που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε από 3-8-2020» δηλαδή κατά την τουριστική περίοδο κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί στο «Αττικόν» με το σκεπτικό «να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες του λεκανοπεδίου Αττικής», δηλαδή ότι πλέον τα περισσότερα κρούσματα αναμένονται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
    Να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Σύρου

    https://www.902.gr/eidisi/ygeia/233541/na-parameinei-o-moriakos-analytis-sto-nosokomeio-tis-syroy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μεταφέρει το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό (PCR) από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Ξάνθης
    ....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/07/blog-post_821.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου