Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Αμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων


Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.

Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων.

 Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.


 

5 σχόλια:

  1. Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν πως τους τσούζει γιατί βαδίζουμε σωστά Είναι πυξίδα για τους κομμουνιστές. Ας λυσσάξουν.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ. Αντιδημάρχου, είναι εγγονή του Αγγελος Εβερτ, διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας στην περίοδο της κατοχής, και καλός συνεργάτης των Γερμανιών.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χούντα τον τίμησε το 1969, με τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών», για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων, ψέμα τον χουντικών για να ξεπλύνουν το όνομα του.
      Για την ιστορία,ο Αγγελος Εβερτ ήταν ένας γερμανόφιλος αστυνομικός, γι αυτό και τον έκαναν διοικητή της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας.

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
  3. Όπως υποδεικνύει το όνομά του, ήταν απόγονος των Βαυαρών χωροφυλάκων Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του Μιλτιάδη, ταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής, σπουδάζοντας νομικά αρχικά και κατατασσόμενος στη Χωροφυλακή έπειτα. Το 1929 μετατάχθηκε στην Αστυνομία Πόλεων –Αθηνών. Επί Μεταξά η ΑΠ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δίωξη των κομμουνιστών, έχοντας ως διοικητή τον Σπύρο Παξινό, ο οποίος είχε μετεκπαιδευτεί κοντά στη γερμανική Γκεστάπο. Το Σεπτέμβρη του 1941 ο Άγγελος Έβερτ ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει πως ήταν έμπιστος τόσο της κυβέρνησης Τσολάκογλου.
    Ο Έβερτ φρόντισε από νωρίς να ανοίξει δίαυλο και με τη βρετανική πλευρά, αντανακλώνας έτσι και τις πάγιες συμμαχίες του κυριότερου τμήματος της ελληνικής αστικής τάξης.

    Στις 3 του Δεκέμβρη το Σύνταγμα, στις 4 Δεκέμβρη όλη η Αθήνα, γέμισε νεκρούς, δολοφονημένους, από την Αστυνομία του Γεωργίου Παπανδρέου. Αυτός είχε δώσει την πολιτική εντολή, ο άλλος, που είχε δώσει την επιχειρησιακή εντολή ο αστυνομικός διευθυντής Αγγελος Εβερτ...

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χτες βράδυ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με δήλωσή του χαρακτήρισε «απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας» τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, που χτυπήθηκε από την κυβέρνηση θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των συγκεντρωμένων.

    Ακόμα, χαρακτηρίζει «σπουδαίο, αξιοπρεπή και ηθικό άνθρωπο» την αντιδήμαρχό του, που χαρακτήρισε τους συγκεντρωμένους «κατσαρίδες και τρωκτικά»...

    Και, τέλος, προφανώς με βαριά καρδιά και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου, ενημέρωσε πως ζήτησε την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου... Στην ίδια δήλωση ο Κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε ότι η αντιδήμαρχός του εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου