Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Μεράντζας δώρισε τον νέο του δίσκο στον Δ. Κουτσούμπα


Ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας συναντήθηκε σήμερα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να του προσφέρει τον νέο του δίσκο, με τίτλο «Κόσμε που να σε γυρίσω». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ. 

Οχτώ τραγούδια του δίσκου υπογράφει ο σημαντικός στιχουργός - ποιητής Βαγγέλης Βελώνιας και εκλεκτός συνεργάτης του Γιώργου Μεράντζα, ένα ποίημα είναι του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη, ένα του ποιητή Φώτη Αγγουλέ και ένα του Δημήτρη Λέντζου, σημαντικού επίσης σύγχρονου στιχουργού και ποιητή.

Τη μουσική των τραγουδιών συνθέτουν οι πολύ σημαντικοί δημιουργοί (παρατίθενται με αλφαβητική σειρά): Δύο τραγούδια ο Τάσος Γκρους, δύο τραγούδια ο Παντελής Θαλασσινός, δύο τραγούδια ο Ντάσο Κούρτι, δύο τραγούδια ο Δημήτρης Σίντος και από ένα τραγούδι οι Γιώργος Καζαντζής, Δημήτρης Μπάκουλης και Μανώλης Πάππος.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν «ζωντανά» στο στούντιο, μια ξεχασμένη και εξαιρετικά δύσκολη πρακτική των χρυσών εποχών της δισκογραφίας σύμφωνα με την οποία οι μουσικοί παίζουν όλοι μαζί και ο τραγουδιστής ερμηνεύει σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας στο τελικό αποτέλεσμα μία ευδιάκριτη αμεσότητα που λείπει από τα σημερινά ηχογραφήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου