Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Η ερχόμενη απεργιακή μάχη μπορεί πραγματικά να σας ζεματίσει


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 10ης Ιούνη με τη συμμετοχή των χιλιάδων εργαζομένων που καταδίκασαν και απέρριψαν το αντεργατικό νομοσχέδιο, αποτέλεσαν ανάσα στον αγώνα για σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, επισήμανε μεταξύ άλλων ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που επιτίθενται στα δικαιώματα των χιλιάδων εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο, με απύθμενο θράσος, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Σημείωσε πως με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη συνδικαλιστική δράση, κυβέρνηση κι εργοδοσία θέλουν να χτυπήσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ξέρει πώς να οργανώνει την πάλη, να καταργεί στην πράξη τα άθλια νομοθετήματα των κυβερνήσεων και κατάφερε μέσα σε συνθήκες πανδημίας να μαζικοποιήσει τις συλλογικές διαδικασίες και τα συνδικάτα, γεγονός που έφερε και την επιτυχία της προηγούμενης απεργίας.

Η απεργία πέτυχε, παρά την ηττοπάθεια που καλλιεργούνταν, αλλά και τις φωνές που προεξοφλούσαν την αποτυχία της, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ως λύση την κυβερνητική εναλλαγή, κατήγγειλε ο Λ. Στολτίδης. Διέψευσε ακόμα όσους έλεγαν ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή αγώνα, καθώς εκφράστηκε η μαζική απόρριψη του νομοσχεδίου και μάλιστα με την ιδιαίτερη συμμετοχή των νέων. 

Σημείωσε πως «σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σύγχρονους όρους δουλειάς, με αξιοπρεπείς μισθούς με λιγότερο εργάσιμο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με σταθερό ωράριο, με κατοχύρωση της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης. Οι επόμενες μέρες και ώρες και κάθε λεπτό είναι κρίσιμα για την οργάνωση της πάλης. Aν η απεργία της 10ης Ιούνη προκάλεσε τέτοια αντίδραση στην αστική τάξη, την κυβέρνηση και τα κόμματά της, η ερχόμενη απεργιακή μάχη μπορεί πραγματικά να σας ζεματίσει», κατέληξε ο Λ. Στολτίδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου