Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Ο λαός πληρώνει τις κυβερνητικές πολιτικές απαξίωσης της πυροπροστασίας


Αναμενόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Politica 89,8» της Κρήτης, εξαιτίας των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Τόνισε ότι η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε ενιαίος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και προσανατολισμός για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Σημείωσε ότι από τις καταστροφές του 2007 στην Ηλεία και το 2018 στο Μάτι, οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν άλλαξαν σχεδιασμό, αλλά συνέχισαν στον ίδιο δρόμο της υποχρηματοδότησης της αντιπυρικής προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακόμα επισήμανε ότι φέτος δόθηκε το μικρότερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για την πρόληψη από πυρκαγιές, τονίζοντας ότι διαχρονικός στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι η απαξίωση της πρόληψης. «Είναι συνειδητή επιλογή και σχεδιασμός να γίνει συρρίκνωση κονδυλίων για την προστασία, ώστε μέσα από την απαξίωση να προχωρήσει η παραχώρηση οικοσυστημάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα, να αποδομηθεί ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης και να περάσει με ανταποδοτικό τρόπο σε δήμο και Περιφέρειες».

Επίσης στηλίτευσε το κυβερνητικό αφήγημα ότι δεν υπάρχουν νεκροί, χαρακτηρίζοντάς το «προσβλητικό απέναντι στο λαό που χάνει σπίτια και χωράφια».

Τέλος, επανέλαβε τη βασική ανάγκη για γενναία χρηματοδότηση της αντιπυρικής θωράκισης και της πυροπροστασίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου